Atentat terorist în Algeria: Situația ostaticilor pe țări

Apropo.ro / 20.01.2013, 12:30
Atentat terorist în Algeria: Situația ostaticilor pe țări
Douăzeci și unu de ostatici au fost uciși în cele patru zile ale crizei provocate de o grupare islamistă la un complex algerian de exploatarea gazelor, care s-a încheiat ieri cu un asalt final al armatei, potrivit unui bilanț provizoriu prezentat de Ministerul algerian de Interne.

Alți doi angajați ai complexului, aflați la bordul unui autobuz, un britanic și un algerian, au fost uciși într-un atac comis de gruparea islamistă miercuri dimineața, înainte de luarea de ostatici.

Forțele algeriene au putut să elibere „685 de angajați algerieni și 107 străini”, a anunțat Ministerul de Interne.

Treizeci și doi răpitori au fost uciși în cursul asaltului, potrivit aceleiași surse.

Iată situația pe țări, potrivit unor date provizorii culese, în contextul în care ministerul algerian nu a precizat naționalitatea ostaticilor morți:

– MAREA BRITANIE: Șase britanici și o persoană rezidentă în Marea Britanie, în total, sunt moarte sau au fost date dispărute pe platforma algeriană de exploatarea gazelor, a anunțat sâmbătă ministrul britanic de Externe William Hague.

– SUA: Departamentul de Stat a confirmat vineri moartea unui cetățean american, Frederick Buttaccio, în timpul luării de ostatici. Postul NBC dezvăluia vineri seara, un pic mai devreme, că un american a fost ucis, că doi au scăpat nevătămați și că situația altor doi americani era necunoscută.

– ROMÂNIA: Un român a fost ucis și altul a fost rănit în cursul luării de ostatici, a anunțat Bucureștiul, care precizat anterior că alți trei cetățeni români au fost eliberați.

Citește mai multe pe Mediafax.ro!