ATENTATUL din Turcia: Proteste violente și măsuri de securitate sporite, după atacul soldat cu 30 de morți. Imagini șocante din timpul exploziei

Apropo.ro / 21.07.2015, 11:00
ATENTATUL din Turcia: Proteste violente și măsuri de securitate sporite, după atacul soldat cu 30 de morți. Imagini șocante din timpul exploziei
Premierul turc, Ahmet Davutoglu, a promis sporirea măsurilor de securitate la granița cu Siria, după ce 30 de persoane au fost ucise și aproximativ 100 rănite, luni, într-un atentat cu bombă în orașul Suruc, care a declanșat proteste violente la Istanbul și Ankara.

Anchetatorii consideră că atentatul a fost comis de o femeie-kamikaze din cadrul grupării teroriste Stat Islamic. Atacul a vizat un grup de tineri activiști care intenționau să treacă frontiera în Siria pentru a ajuta la reconstrucția orașului Kobane.

O înregistrare video șocantă a surprins momentul exploziei, care a ucis în special tineri reuniți într-un centru cultural din Suruc, pentru o conferință de presă în care erau prezentate planurile grupului.

Kobane se află în Siria, chiar în dreptul orașului Suruc și a fost scena unor lupte intense între combatanții grupării Stat Islamic și luptătorii kurzi. Orașul a fost recucerit de kurzi în ianuarie, iar în Suruc se află numeroși refugiați care au fugit din calea luptelor din Kobane.

Davutoglu a declarat că, din primele verificări, atacul ar fi fost comis de gruparea Stat Islamic. „Turcia a luat și va continua să ia măsurile necesare împotriva Statului Islamic”, a afirmat el într-o conferință de presă la Ankara, relatează BBC News Online.

„Suntem în fața unui act terorist. Avem voința de a-i găsi și pedepsi pe cei responsabili”, a adăugat el. „Măsurile la frontiera noastră cu Siria vor fi consolidate”, a precizat premierul.

Sursa: MEDIAFAX