Atenție, femei, ne dispar bărbații!

Apropo.ro / 03.04.2013, 13:30
Atenție, femei, ne dispar bărbații!
Experții australieni ne spun că procesul de dispariție a bărbaților de pe Planetă a început.

Bărbații trăiesc un „timp împrumutat”, potrivit specialiștilor. Ei ne anunță că în circa cinci milioane de ani nu va mai exista picior de bărbat pe Terra, căci ei sunt pe cale de dispariție.

Veștile rele nu se opresc aici, pentru că experții ne mai spun că procesul ar fi început deja.

Jenny Graves, profesor și cercetător la Universitatea Canberra din Australia, este de părere că femeile vor câștiga lupta dintre sexe. De vină pentru dispariția lor este cromozomul Y, cel masculin și fragil.

Predicțiile profesorului se învârt în jurul cromozomilor moșteniți din familie.

La femei cromozomul X conține peste 1.000 de gene sănătoase. Ele au un set de doi cromozomi X, în timp ce bărbații au unul singur care nu se poate „repara” singur.

În urmă cu sute de ani, cromozomul masculin avea 1.400 de gene, dar astăzi mai dispune de puțin peste 40. Acest cromozom are o genă ce activează dezvoltarea testicolelor și eliberează hormonii masculini.

Profesorul anunță bărbații că nu este cazul să se sperie. În primul rând că este foarte probabil ca o altă genă să preia funcțiile celei dispărute, la fel cum este în cazul unor anumite specii de rozătoare, dar și că medicina va evolua îndejuns cât să se găsească o nouă rezolvare.