Atenție, femei! Sperma alungă depresiile

De: Marian Andrei / 22.08.2012, 14:30
Atenție, femei! Sperma alungă depresiile
Sexul neprotejat și cel oral este bun pentru sănătatea femeilor și le face să se simtă mai fericite, sunt concluziile unui studiu care a analizat modul în care chimicalele din lichidul seminal acționează asupra stării lor de spirit.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din New York au efectuat acest studiu, analizând starea psihică a 293 de femei în funcție de activitatea lor sexuală. În cadrul studiului, 293 de femei din campusul Universității din Albany, au completat anonim chestionarul în care se cereau, în principal, mai multe detalii despre viața lor sexuală.

Rezultatele studiului au arătat că femeile care au, în mod regulat, contacte sexuale neprotejate sunt mai puțin depresive și „le merge mai bine mintea”.

Aceste rezultate sunt date, potrivit cercetătorilor, de cortizol, substanță chimică cu efect de creștere a afecțiunii, estrone și oxytocin, substanțe cunoscute pentru îmbunătățirea stării de spirit. Nu trebuie uitate nici thyrotopina, agent antidepresiv, melatonina, substanță care induce somnul, și serotonina, pobabil cel mai cunoscut antidepresiv.

Rezultatele studiului, publicate în Archives of Sexual Behavio, mai arată că femeile care nu folosesc niciodată prezervativul au semnificativ mai puține simptome depresive față de cele care folosesc această metodă contraceptivă ocazional sau tot timpul, sau față de cele care practică abstinența.

O altă ipoteză lansată de cercetători este cea potrivit căreia femeile care fac sex neprotejat suferă mai mult la despărțirea de un partener cu care a avut o relație de lungă durată și, de asemenea, își caută mult mai rapid un nou partener sexual.

Concluzia cercetătorilor este că, nu numai că femeile care fac sex sunt „mai fericite”, dar nivelul de „fericire”este direct proporțional cu cantitatea de lichid seminal din organismul lor.