Atentie, infractori! Politistii vor trage!

De: Marian Andrei / 15.11.2011, 16:29
Atentie, infractori! Politistii vor trage!
Seful Politiei Romane, Liviu Popa, a declarat azi ca le-a cerut politistilor sa fie fermi si sa foloseasca armamentul atunci cand se impune.

Liviu Popa a facut aceasta declaratie intr-o conferinta de presa referitoare la cazul de la Mehedinti, unde o politista a fost injunghiata in timp ce intervenea pentru aplanarea unui conflict, iar un coleg al acesteia a tras cu arma pentru a-l imobiliza pe agresor.

„Ii indemn la fermitate, sa inlature frica si teama ca, daca vor folosi armamentul, se va intampla nu stiu ce. Ii asigur ca nu vor trebui sa faca multe rapoarte”, a spus Liviu Popa, care a precizat ca a cerut inca de la numirea sa in functie ca politistii sa manifeste mai multa fermitate.

„Aceasta fermitate se manifesta in foarte multe moduri, iar pe un palier important este folosirea armamentului atunci cand se impune. Armamentul nu a fost dat politistului pentru altceva. Am avut numeroase intalniri directe si prin videoconferinta in care le-am cerut politistilor, in virtutea prerogativelor, sa foloseasca armamentul”, a spus Liviu Popa.

Seful Politiei Romane a anuntat ca atat politista ranita, cat si colegul ei care a tras cu arma pentru a-l imobiliza pe agresor, au fost avansati.