Atenție la inundații!

Apropo.ro / 13.09.2004, 16:53
Atenție la inundații!
În urma inundațiilor care au avut loc în județul Constanța, s-a decis vaccinarea populației din zona. Ministerul Sanatații a repartizat deja 1 000 de doze de vaccin hepatitic, urmand ca Direcția județeana de Sanatate Publica sa adopte masurile de prevenire a

În urma inundațiilor care au avut loc în județul Constanța, s-a decis vaccinarea populației din zona. Ministerul Sanatații a repartizat deja 1 000 de doze de vaccin hepatitic, urmand ca Direcția județeana de Sanatate Publica sa adopte masurile de prevenire a îmbolnavirilor.

În județele Iași, Bacau și Vrancea s-au recoltat probe de apa pentru a vedea daca sursele sunt infestate. Daca locuiești într-una din zonele respective, fierbe apa înainte de consum, pentru a evita o boala diareica sau o hepatita. Ai grija ce mananci și încearca sa pastrezi o igiena mult mai riguroasa. La primele simptome de boala, du-te de urgența la medic.

Compensarea de 90%, valabila pentru medicamentul cel mai ieftin

Rețetele compensate cu 90% pentru pensionari (cu venituri lunare pana în 6 milioane lei) conțin medicamentele cele mai ieftine. Daca preferi un produs similar, dar mai scump, platești diferența din buzunar. De aceea, înainte de a lua rețeta, sfatuiește-te cu medicul de familie asupra medicației. Acesta este obligat sa-ți explice toate variantele (și cele ieftine și cele costisitoare) de tratament.

Diazepamul va fi eliberat numai pe rețeta securizata

Pana acum medicamente precum: Fortral, Diazepam, Codeina, Xanax, Distonocalm și Nitrazepam puteau fi cumparate de la farmacii cu rețete obișnuite. Din toamna, aceste produse vor fi prescrise pe formulare speciale, care nu mai pot fi falsificate. Motivul: mulți tineri care se drogheaza recurgeau la falsuri pentru a lua medicamente psihotrope, pe care le combinau cu alcoolul pentru a obține efecte halucinogene.