Atenție la produsele cumpărate pentru masa de Paște

Apropo.ro / 11.04.2012, 17:00
Atenție la produsele cumpărate pentru masa de Paște
Dacă nu doriți să vă petreceți Sărbătorile de Paște la spital, acordați o mai mare atenție produselor pe care le puneți în coșul de cumpărături.

Șeful Autorității pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, a anunțat intensificarea controalelor în această perioadă în magazine, atrăgând totodată atenția vigilenței consumatorilor asupra alimentelor cumpărate pentru masa de Paște.

Șeful ANPC sfătuiește consumatorii să nu cumpere vopsea de ouă de la orice tarabă, pentru că există posibilitatea ca aceasta să fie toxică.

„Nu cumpărați vopsea de ouă de la colțul străzii sau de la tarabele din locuri neautorizate, poate fi extrem de toxică„, spune Constantin Cerbulescu.

„Am găsit de multe ori vopsea tipografică sau textilă vândută pe post de vopsea de ouă”, a adăugat acesta.

Vopseaua tipografică are în compoziție plumb și oxizi de metal, substanțe care pot produce intoxicații serioase. Pe piață se pot întâlni chiar și vopseluri expirate.

Președintele ANPC mai atrage atenția și asupra cozonacilor puși la vânzare, în marile magazine. Ei pot fi mucegăiți, pentru că sunt ambalați imediat ce sunt scoși din cuptoare. Astfel, apare condensul și mucegăiesc.

La capitolul ouă, Constantin Cerbulescu nu recomandă cumpărarea ouălor de țară de la orice sursă clandestină, pentru a evita posibilele toxiinfecții alimentare. Atenție mărită la termenul de expirare, pentru orice produs cumpărat.