Atentie: Telefonul mobil te poate ucide!

Apropo.ro / 09.02.2009, 16:00
Atentie: Telefonul mobil te poate ucide!
Un barbat a murit din cauza telefonului mobil, care a explodat in buzunarul de la piept si i-a ranit o artera a gatului.

Un chinez a murit din cauza exploziei telefonului sau mobil. Barbatul, in varsta de 20 de ani, vanzator la un magazin de calculatoare din Guangzhou, a murit dupa ce si-a schimbat bateria la telefonul mobil. Se pare ca el si-a introdus telefonul in buzunarul de la piept imediat ce l-a scos de la incarcat.

Presa a semnalat ca este al noualea incident de aceasta natura din 2002 pana in prezent.

Cel mai cunoscut caz este al unui sudor in varsta de 22 de ani, Xiao Jinpeng, angajat la un combinat siderurgic, care a murit in urma unor rani grave la piept datorita exploziei telefonului mobil. O ancheta guvernamentala a scos la iveala faptul ca telefonul a explodat datorita temperaturii ridicate din fabrica.

Bateriile pe baza de litiu sunt din ce in ce mai des folosite in industria telefoniei mobile si trebuie sa se stie ca, daca acestea sunt expuse la temperaturi ridicate, lichidul din interiorul acestora poate exploda oricand.

Nokia si Motorola, doi din cei mai mari producatori de telefonie mobila din lume, au declarat ca telefoanele care au explodat aveau baterii contrafacute, care nu prezentau o garantie "oficiala".

Dupa acest ultim incident, Shin Min Daily News a publicat un set de sfaturi pentru a te feri de eventualitatea unei explozii a telefonului tau mobil:

Foloseste intotdeauna bateria originala si schimb-o la un dealer autorizat.

Foloseste numai piese originale.

Foloseste intotdeauna incarcatoare originale.

Nu expune telefonul mobil la temperaturi ridicate si fereste-l de razele solare.

Fereste-te de convorbiri indelungate la telefonul mobil.

Nu suna si nu raspunde la telefon cat timp acesta se afla la incarcat.

Nu tine telefonul aproape de corp, incearca sa il tii intr-o geanta.

Nu folosi baterii la mana a doua.

 

Sursa foto: Pocketpicks

Â