Atenționare meteo: Cod galben de inundații, ploi torențiale, grindină și vânt

Apropo.ro / 06.06.2013, 16:30
Atenționare meteo: Cod galben de inundații, ploi torențiale, grindină și vânt
Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de cod galben de inundații, ploi torențiale, grindină și intensificări de vânt pentru intervalul 6 iunie, ora 18.00 până 7 iunie, ora 22.00. Vezi harta județelor afectate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de cod galben de ploi torențiale, grindină și intensificări de vânt pentru intervalul 6 iunie ora 18.00 până 7 iunie, ora 22.00 valabil pentru 15 județe din țară. Codul galben este valabil pe râurile din Moldova.

harta

Cod galben de inundații valabil de la ora 18.00, joi – 6 iunie

Din după-amiaza zilei de joi 6 iunie, până în seara zilei de vineri 7 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Moldova, zona Carpaților Orientali, nordul Dobrogei și al Munteniei. În aceste regiuni se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 50 l/mp.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

Notă ANM: Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi până la sfârșitul săptămânii, cu precădere în zonele de munte și în regiunile estice, sudice și centrale, însă pe arii și intervale de timp mai restrânse.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INGHA) a emis o atenționare de inundații.

Râurile mici din nouă județe din estul țării se află sub cod galben de inundații, de joi de la ora 20.00 până sâmbătă la ora 10.00, potrivit unei atenționări emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

 

Cum va fi vremea până pe 9 iunie 2013

Se instituie COD GALBEN începând din data de 06.06.2013 ora 20:00 pe râurile mici din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuș (județele Suceava, Neamț, Harghita și Bacău), Sușița, Putna, Râmnicu Sărat (județul Vrancea), Bârlad (județele Vaslui și Galați), Jijia (județele Botoșani și Iași) și pe afluenții Prutului inferior din județele Vaslui și Galați.