Atenționare meteo de caniculă și instabilitate atmosferică

Apropo.ro / 15.08.2013, 08:00
Atenționare meteo de caniculă și instabilitate atmosferică
Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de caniculă dar și de instabilitate atmosferică valabile pentru joi și vineri.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de caniculă dar și de instabilitate atmosferică valabile pentru joi , 15 august, și vineri, 16 august.

Joi, 15 august, disconfortul termic se va menține ridicat în Dobrogea, sudul și estul Munteniei, precum și în sudul Olteniei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul de 80 al disconfortului termic, iar maximele termice vor fi de 34…36 de grade.

ANM a emis o informare de instabilitate atmosferică valabilă de miercuri seara, dar și pentru joi și vineri cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii extinse la munte, dar și în centrul, nordul, nord-estul și sud-vestul teritoriului și pe spații mai restrânse în celelalte zone.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

Ploile vor avea și caracter torențial, izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 30…35 l/mp.

Fenomene de instabilitate atmosferică vor fi și pe parcursul zilei de vineri, 16 august, cu precădere în zona Carpaților Meridionali și Occidentali, precum și a Olteniei.

Deși valorile termice vor marca o scădere ușoară, vremea se va menține călduroasă joi în București, iar în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând pragul de 80. Temperatura maximă va fi de 32…34 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară și în primele ore ale nopții, când vântul va avea intensificări de scurtă durată și vor fi posibile averse si descărcări electrice.

Pentru vineri, 16 august, vremea în România va fi în general instabilă în zona de munte, cu precădere a Carpaților Meridionali și Occidentali, precum și în Oltenia. Astfel, mai ales ziua temporar înnorările vor fi accentuate și local se vor semnala averse și descărcări electrice. Vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși izolat 25 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar fenomenele specifice intabilitații atmosferice își vor face apariția pe arii restrânse în Transilvania și cu totul izolat în rest. Vântul va prezenta unele intensificări pe parcursul zilei în est și sud-est, dar de scurtă durată și timpul ploilor în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 23 de grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei până la 33 de grade în Bărăgan, iar cele minime se vor situa între 10 și 22 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali spre 6 grade.

Dacă ai planuri de pescuit află de la noi valorile solunarului pe zile și pe luni. Fir întins!

pescuiala