Atitudine de interviu

Apropo.ro / 05.03.2002, 15:57
Atitudine de interviu
Intotdeauna te-ai intrebat ce parere are despre tine cel la care te-ai dus sa te angajezi. Si, mai ales dupa ce iesi pe usa biroului, te intrebi daca o sa te sune. Uite o lista cu cele mai dese gesturi pe care le poti intalni la un angajator cat si la intervievat si explicatiile lor. Daca

Intotdeauna te-ai intrebat ce parere are despre tine cel la care te-ai dus sa te angajezi. Si, mai ales dupa ce iesi pe usa biroului, te intrebi daca o sa te sune. Uite o lista cu cele mai dese gesturi pe care le poti intalni la un angajator cat si la intervievat si explicatiile lor.

Daca reusesti sa descifrezi ceea ce angajatorul iti comunica nonverbal ai posibilitatea sa te faci inteles si sa intelegi mai bine care e parerea acelui om despre tine. Pe de alta parte vei sti de ce gesturi sa te feresti atunci cand te prezinti la un interviu.

1)Daca persoana cu care sustii interviul sta cu mainile in buzunare sa nu il crezi cand iti spune ca salariul va fi mare, nu de alta dar nu e o persoana cu prea multa incredere in ea. Ar fi bine ca nici tu sa nu adopti aceasta pozitie caci nu vei fi credibil.

2) Daca iti vezi angajator stand cu bratele incrucisate inseamna ca asteapta sa ii spui de ce esti in stare si mai ales ce ai de oferit.In cazul in care mai sta si cu picioarele incrucisate e de rau: nu prea are incredere in tine si nu e gata sa te lase sa vezi ceea ce crede despre tine

3) In cazul in care posibilul sef isi sprijina mainile pe solduri cu siguranta e atent la ceea ce spui – asa ca ai grija sa nu scoti vreo perla. Pe de alta parte este gata sa te sustina in cazul in care te angajeaza. Ai face bine sa stai drept sa il privesti in ochi si sa ii spui de ce esti in stare fiindca asta e atitudinea unei persoane increzatoare.

4) Daca si-a sprijinit capul in mana sa stii ca deja analizeaza posibilitatea de a te angaja. S-ar putea sa se aseze mai comod si sa te priveasca mai atent – nu te speria incearca sa isi arate superioritatea – nu te intimida tocmai acum.

5) In cazul in care l-ai vazut ca si-a pierdut interesul (nu te mai priveste, si-a gasit o alta preocupare) fa bine si schimba subiectul ca asa sigur nu vei lua interviul, asta in cazul in care nu l-ai pierdut deja.

6) Nu incerca sa il minti in ceea ce te intreaba si, daca o faci, nici in ruptul capului sa nu iti scarpini nasul – se va prinde. Dar ai putea sa il intrebi care e salatiul si vezi ce face cu mana.

7) Daca il vezi la un moment dat ca isi indreapta corpul catre usa (indiferent ca sta inca pe scaun sau s-a ridicat) ar fi bine sa fi succint/a in ceea ce ai de spus, nu de alta dar se grabeste sa plece.

8) Trebuie sa stii ca daca isi pune pixul in agenda sau daca loveste usor cu palma in birou pentru el a luat final interviul asa ca cel mai bine e sa te retragi.

Andreea Iancu