Atlasul Frumuseții de Mihaela Noroc, un proiect ce cuprinde frumusețea femeilor din întreaga lume

De: Carmen Ulian / 20.02.2015, 20:23
Mihaela Noroc are 30 de ani și a plecat din România în urmă cu doi ani. Călătoria pe care urma să o facă avea să-i aducă numele pe primele pagini ale celor mai importante publicații internaționale.

A părăsit locul de muncă pe care îl avea, în favoarea unei vieți trăite la maximum, cu experiențe noi, a unor călătorii în lumea întreagă alături de un rucsac și aparatul de fotografiat. Lumea întreagă vorbește despre ea, îi prezintă lucrările și o apreciază.

Maramureș, România

Bucureșteanca Mihaela Noroc a călătorit până în prezent în peste 60 de țări și nu se oprește aici. Proiectul ei numit „The Atlas of Beauty/ Atlasul Frumuseții” surprinde frumusețea femeii din lume, văzută prin obiectul aparatului de fotografiat.

San Francisco, SUA

Platoul Tibetan, China

În fiecare țară vizitată, Mihaela a fotografiat o localnică. Uneori personajele erau imediat de acord să-și lase frumusețea imortalizată, in timp ce altele s-au lăsat convinse cu greu. Una peste alta, proiectul a ieșit o minunăție, dovadă și reacțiile pe plan internațional.

Pe site-ul ei, Mihaela spune că îi plac bulevardele moderne din Tokyo, străzile aglomerate din New York, comunitățile din Amazon și Africa, unde localnicii trăiesc ca în urmă cu 200 de ani.

Amazon

Medellin, Columbia

De asemenea, Mihaela Noroc mai spune că iubește varietatea lumii, diversitatea oamenilor și încearcă să le descopere latura sinceră și autentică. Toate acestea sunt suprinse în fotografiile sale.

În urmă cu doi a pornit în această călătorie care avea să-i răsplătească munca. A pornit la drum cu economiile făcute și a călătorit cu poiectul său prin 37 de țări. Acum se află în căutarea de fonduri pentru a-și continua munca. Visul ei este acela de a surprinde frumusețea femeilor din fiecare țară de pe glob.

Nasir al-Mulk, Iran

Yangon, Myanmar

Mihaela a călătorit prin țări precum Iran, Peru, Columbia, Myanmar, China, Georgia, Indonezia și multe altele. A surprins cu aparatul foto și o frumusețe de pe plaiurile mioritice.

Munca ei nu este numai o colecție de imagini cu femei frumoase, ci și zile de muncă, riscuri și sacrificii.

Etiopia

Shiraz, Iran

Marea Baltică, Finlanda

La finalizarea proiectului Atlasul Frumuseții vrea să revină în România să organizeze o expoziție cu lucrările ei. Va demara și o strângere de fonduri.

Cei care doresc o pot susține cu donații aici. Mai multe fotografii puteți vedea pe conturile ei de Instagram #AtlasofBeauty și Facebook/MihaelaNorocPhoto, dar și pe site-ul ei theatlasofbeauty.com