Atletico Madrid a câștigat trofeul Europa League 2012

De: Dragos Tanase / 10.05.2012, 10:01
Atletico Madrid a câștigat trofeul Europa League 2012
Formația spaniolă Atletico Madrid a câștigat Liga Europa 2012 pentru a doua oară în istorie, după ce a învins, cu scorul de 3-0 (2-0), o altă echipă din Spania, Athletic Bilbao, miercuri, pe Arena Națională din București.

Au marcat: Falcao ‘7, 34′; Diego 85’

Primii care au fost premiați în cadrul ceremoniei au fost finaliștii de la Athletic Bilbao, cu ochii în lacrimi. Aceștia au trecut prin coloana formată de două rânduri ale fotbaliștilor de la Atletico, în aplauzele publicului și câștigătorilor, primind medaliile din partea președintelui UEFA, Michel Platini. În timp ce învinșii își primeau medaliile, fotbaliștii de la Atletico săreau bucuroși pe teren, scandând.

După acest moment, a venit rândul câștigătorilor să își primească medaliile. Primul care a primit medalia de campion a fost tehnicianul Diego Simeone, fiind felicitat și de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, dar și de prințul Felipe de Asturias, moștenitorul tronului Spaniei.

La finalul meciului, Iker Muniain, Fernando Llorente și Ibai Gomez, de la Athletic Bilbao, au plâns.

În minutul 19, doi fani ai Universității Craiova, au pătruns pe teren, profitând de neatenția stewarzilor, și au sărit din sectorul rezervat fanilor lui Athletic Bilbao, de la Peluza Sud. Pe tricoul unuia dintre ei scria „Justice for Craiova„.