Atributiile Politiei Comunitare ar putea fi largite

Apropo.ro / 18.09.2007, 13:53
Atributiile Politiei Comunitare ar putea fi largite
Atributiile Politiei Comunitare ar putea fi largite pâna la sfârsitul anului, masura fiind destinata cresterii eficientei acestei structuri, a declarat, marti, presedintele Asociatiei Oraselor din România (AOR), Ionel Chirita. "Am avut chiar saptamâna trecuta o discutie destul de

Atributiile Politiei Comunitare ar putea fi largite pâna la sfârsitul anului, masura fiind destinata cresterii eficientei acestei structuri, a declarat, marti, presedintele Asociatiei Oraselor din România (AOR), Ionel Chirita.

„Am avut chiar saptamâna trecuta o discutie destul de consistenta cu ministrul Cristian David (ministrul Internelor si Reformei Administrative – n.r.) si s-a ajuns la concluzia ca în cel mai scurt timp ar trebui sa promovam aceasta lege (Legea Politiei Locale – n.r.)”, a declarat presedintele AOR Ionel Chirita.

Concret, Politia Locala si-ar putea schimba denumirea, deoarece în prezent aceasta se confunda cu Politia Nationala care actioneaza în teritoriu.

Prin noua lege, atributiile Politiei Locale se vor largi, urmând ca aceasta sa se ocupe de ordinea publica în localitati, sa preia atributii ale Politiei Rutiere, sa reglementeze chestiuni legate de disciplina în constructii, inspectia mediului, precum si inspectia târgurilor, oboarelor si pietelor.

Structura ar urma sa ramâna în continuarea în subordonarea autoritatilor locale, în speta Consilul Local si sub coordonarea directa a primarului, a mai spus presedintele AOR.

Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) a confirmat ca o asemenea lege se afla în discutie, urmând ca aceasta sa reglementeze organizarea, atributiile si uniforma politistilor comunitari, dar a explicat ca legea este menita mai degraba sa reglementeze activitatea unitara a acestei structuri în teritoriu si sa elimine discrepantele aparute din cauza interpretarii diferite a legii de catre reprezentantii autoritatii locale.