Atuurile părului creţ. Program riguros de îngrijire

Apropo.ro / 16.05.2018, 17:08
Atuurile părului creţ. Program riguros de îngrijire
Părul creţ. Ce vis! Ce dorinţă! Da, unele dintre noi ne bucurăm de acest atuu, altele şi-l doresc şi fac tot posibilul să îl obţină.

E frumos! Indiferent că e scurt sau lung, părul creţ este foarte ofertant atunci când vine vorba să îl coafezi. Pentru că, graţie lui te poţi transform în fel şi chip. Aidoma unei zâne cu puteri magice.  Care este deci secretul părului creţ?

Împrieteneşte-te cu el şi fă-i un program riguros de îngrijire

Un păr creţ, frumos are nevoie să fie mai întâi acceptat, iubit şi mai ales îngrijit. Fii prietenă cu părul tău! Îngrijeşte-l! Nu îl neglija! Pentru că, un păr creţ, care este uscat şi degradat, este dificil de aranjat şi de purtat. Ovidiu Cristea, DESIGN TEAM Sebastian Professional Romania, îţi oferă câteva sfaturi pentru ca tu să bucuri de un păr creţ cu aspect sănătos, îngrijit şi frumos.

Primul pas: o vizită la coafor
Ai părul creţ? Cum îl tunzi şi cum îl aranjezi?
Părul creţ este mai special, de unde concluzia clară: are nevoie de o rutină de frumuseţe personalizată. Când alegi să-ţi tunzi părul, trebuie să ţii cont că există coafuri speciale pentru acest tip de păr.
În acest caz, accentul se pune pe forme îndrăzneţe. De ce? Deoarece, acestea sunt cele care scot în evidenţă punctul forte al părului creţ: volumul generos. Şi ar trebui să fii mândră de această calitate a părului tău.

Tunde-l regulat!
Ştii deja: părul creţ creşte diferit de cel drept. Uneori mai greu sau mai puţin vizibil. Dacă vrei să stimulezi creşterea acestui tip de păr, atunci ar trebui să îl tunzi un cm,  la interval de 2-3 luni. Vârfurile sunt primele care se degradează, de aceea, ai grijă să le tunzi regulat. Astfel, părul nu se va mai despica sau încurca atât de repede şi uşor. În plus, vei putea să-ţi aranjezi părul mult mai uşor, deoarece după ce este tuns, acesta va fi mult mai disciplinat.

Nu îl fila!
Pentru a evita aspectul „frizzy”, un păr creţ nu trebuie filat decât în cazuri excepţionale.

Un look mereu cool!
Părul creţ se împacă bine cu coafurile de ocazie şi este foarte apreciat de către hairstylişti. Împletiturile arată splendid pe un păr creţ, permiţând obţinerea unui volum şi a unei texturi senzaţionale.
De altfel, un păr creţ nu necesită mari aranjamente, atunci când timpul nu permite. Este suficientă aplicarea unei spume de păr, a unei creme pentru bucle sau a unui ulei, pentru ca buclele să capete o formă ordonată şi un luciu care să le pună în valoare.

TIPS!
Dacă visezi la mai multă flexibilitate şi la mai multă strălucire pentru buclele tale, atunci e un must să încerci gama Twisted de la Sebastian Professional. Motivul e mai mult decât clar. Sebastian Professional a creat gama Twisted pentru firele ondulate ţi rebele. Produsele au la bază ingrediente marine, care îi conferă flexibilitate şi strălucire părului.