Au ajuns la închisoare din cauza șuncii de porc

De: Marian Andrei / 22.06.2014, 12:00
Au ajuns la închisoare din cauza șuncii de porc
O adolescentă britanică și prietenul ei au fost condamnați zilele trecute la închisoare pentru ceea ce ei au considerat o glumă făcută comunității musulmane din Edinburgh.

Pe 31 ianuarie anul trecut, după două zile de distracție care a implicat și multă băutură, cei doi au considerat că cea mai bună metodă de a încheia petrecerea este să înfășoare bucăți de bacon pe clanțele ușilor de la moschea din Edinburgh, ba chiar să și arunce câteva bucăți înăuntru.

În timpul procesului, Usman Mahmood, paznic la moschee, a declarat că acest lucru este extrem de ofensator pentru musulmani.

„Am fost surprins să văd carnea de porc în interiorul lăcașului nostru sacru. Dacă a fost o glumă, a fost una proastă, împotriva culturii și religiei noastre, pentru că noi, nu numai că nu mâncăm carne de porc, dar nici măcar nu o atingem”.

Cei doi au fost identificați după vizionarea imaginilor provenite de la mai multe camere de supraveghere iar judecătorul a fost convins de vinovăția lor după ce în telefonul fetei au fost găsite mesaje compromițătoare.

„Mergem să invadăm o moschee, pentru că putem”, este unul dintre mesajele trimis de tânără în acea zi.