Au crescut vanzarile de Dacii

Apropo.ro / 04.07.2002, 10:36
Au crescut vanzarile de Dacii
Vînzarile de autovehicule Dacia s-au majorat cu 6,8% în primele șase luni ale anului, totalizînd 27.449 de unitați comercializate, informeaza un comunicat al grupului francez Renault, acționarul majoritar al societații Dacia. "Alaturi de Renault Samsung Motors, divizia

Vînzarile de autovehicule Dacia s-au majorat cu 6,8% în primele șase luni ale anului, totalizînd 27.449 de unitați comercializate, informeaza un comunicat al grupului francez Renault, acționarul majoritar al societații Dacia.

„Alaturi de Renault Samsung Motors, divizia sud-coreeana a grupului, marca Dacia și-a confirmat performanțele pozitive și a contribuit la avansul de 4,1% al vînzarilor Renault în afara Europei Occidentale, înregistrat în pofida crizei de pe piețele turca și argentiniana”, se precizeaza în comunicatul Renault.

În ansamblu, constructorul francez a vîndut peste 1.280.000 de automobile și autovehicule utilitare, cifra în creștere cu 1,3% în raport cu primul semestru al anului 2001. Pe piața vest-europeana, aflata în scadere cu 4,8%, compania și-a menținut poziția de lider, cu o cota de 11,5% din totalul vînzarilor.

În Europa Centrala, Renault a urcat, în ultimii doi ani, de pe locul al cincilea pe poziția a doua în clasamentul celor mai bine vîndute marci de automobile, ca urmare a adaptarii ofertei la condițiile din regiune.

Astfel, în perioada ianuarie-iunie, vînzarile Renault în Europa Centrala au fost de 54.630 de unitați, cu 7,7% mai ridicate, în contextul unei piețe în scadere cu 8,3% comparativ cu intervalul similar din anul precedent. Numai în România, marca Renault, lider pe piața vehiculelor importate, a ocupat locul al treilea pe ansamblul pieței, cu vînzari de 3.864 de unitați, în creștere cu 21%, corespunzînd unei cote de 7,4% din totatul vînzarilor.

Performanțele din regiune se explica prin succesul modelelor Clio, care a înregistrat vînzari de peste 11.300 de unitați, în urcare cu 14%, Megane, cu 10.612 automobile comercializate, nivel desemnînd un avans de 6,1%, respectiv Laguna, care a consemnat o cifra a vînzarilor de mai mult de 5.200 de unitați, în creștere cu 557%.

În Europa de Est și Rusia, vînzarile Renault s-au majorat cu 11,5% fața de primul semestru al anului trecut, numai pe piața rusa marca franceza înregistrînd un progres de 65%, pîna la 3.758 de automobile vîndute.

Sursa: www.mediafax.ro

Tags: