Au fost aleşi cîştigătorii pentru primul serial românesc de epocă

Apropo.ro / 04.05.2009, 00:00
Au fost aleşi cîştigătorii pentru primul serial românesc de epocă
Din toamnă, la Acasă TV începe primul serial de epocă. Pentru această nouă megaproducţie marca Promance, producătorii au ales deja şi dintre cei care nu au ca profesie actoria, dar care s-au înscris pe site-ul www.acasatv.ro ca să obţină rolul visat.

În prima zi de casting, unul dintre cele mai rîvnite roluri în serialul de epocă a fost cel al prinţului Mihail. 12 tineri aspiranţi la actorie, o parte dintre cei selecţionaţi pe site-ul www.acasatv.ro, au intrat în luptă pentru a da viaţă unui personaj care să creioneze atmosfera din epocă. Şapte dintre ei au obţinut roluri de poliţist, ofiţer, covrigar, fecior în casă, ajutor de băcan sau dactilograf, iar alţi doi au mers mai departe şi au fost selectaţi pentru a da probe pentru un rol important.

Deşi Răzvan Fodor şi Emil Măndănac aveau deja atribuite roluri în această viitoare superproducţie, au fost şi ei chemaţi la casting. Astfel că, împreună cu Liviu Vîrciu, Adrian Ştefan, Jorge sau Corneliu Ulici şi alţi şase tineri actori, au intrat în lupta pentru un rol important, cel al prinţului Mihail.

Cu toate că personajul prinţului Mihail nu este cel principal, cu toţii au avut mari emoţii. Prima probă a fost una dificilă. Competitorii au valsat în compania Dianei Dumitrescu, îmbrăcată într-o superbă rochie de epocă şi coafată ca doamnele din înalta societate a vremii.

După prima probă, producătorii au ales să păstreze în cursă şase dintre candidaţi, care ulterior au jucat o secvenţă plină de dramatism alături de Marian Rîlea, distribuit în rolul unui cerşetor. La ultima încercare, şi cea mai grea, finaliştii, în compania Dianei Dumitrescu, au interpretat o secvenţă în care trebuiau să se sinucidă. Într-un final, producătorii au decis: Emil Măndănac va fi cel care îi va da viaţă prinţului Mihail în primul serial românesc de epocă.

“A fost un casting dificil şi plin de tensiune. Mă bucur că am şansa să dau viaţă unui personaj de epocă şi îmi doresc să nu dezamăgesc pe nimeni”, a mărturisit Emil Măndănac.

Un camion
de haine de epocă pentru casting

În a doua zi a casting-ului, aproape 150 de persoane alese de pe site-ul www.acasatv.ro au venit la Buftea. Au dat probe jurişti, economişti, directori de resurse umane, manageri, muncitori, sportivi, absolvenţi de Cambridge, profesori, şomeri sau casnice.

La finalul casting-ului, 36 s-au dovedit norocoşi. Au fost şi cîteva cazuri în care părinţi sau bunici veniţi la casting cu copiii lor au fost ei aleşi pentru un rol. După proba eliminatorie, cei rămaşi în concurs au fost îmbrăcaţi în haine de epocă. Un camion plin cu haine a fost adus special pentru acest casting, iar stilistul producţiei, Radu Mada, a creat şi recondiţionat zeci de costume de epocă: rochii din dantelă fină, haine de fante, sutană de preot, voalete şi pălării, opinci, mănuşi sau haine autentice de ţăran.

Ana Maria Hupoiu, care are doar 15 ani, a fost remarcată de producători şi pentru ea se va scrie special un rol – fata colonelului. Într-o pauză de filmare, Andreea Pătraşcu a venit la casting pentru a-i încuraja pe cei prezenţi şi a făcut parte din juriu pentru scurt timp. Vedeta a fost vizibil emoţio­nată pentru că şi-a amintit cum a dat şi ea probă pentru telenovela “Inimă de ţigan”, în aceeaşi locaţie, în urmă cu doi ani. “Le-am spus să aibă încredere în ei şi i-am asigurat că un astfel de rol îţi poate schimba viaţa. Aşa mi s-a întîmplat mie”, mărturiseşte Andreea. Frumoasa actriţă a fost asaltată de fani, care au făcut coadă la autografe.