Au fost desemnați cei mai buni barmani din România

De: Gabriela Voicu / 30.11.2012, 10:00
Celebrul mixolog Kenji Jesse, care a inițiat peste 35.000 de barmani din toată lumea în arta mixologiei, a făcut parte din juriul competiției "The Extraordinary Bartenders Challenge", în urma căreia a fost desemnat cel mai bun barman din România.

Arta de a îmbina mixologia cu tehnicile de working flair, originalitatea și prezența în public au fost principalele criterii de selecție a celor mai buni barmani din România în cadrul competiției „The Extraordinary Bartenders Challenge”, organizată în perioada 9-28 noiembrie.

Celebrul mixolog Kenji Jesse, care a inițiat peste 35 000 de barmani din toata lumea în arta mixologiei, a luat parte la această provocare în calitate de membru al juriului. Kenji Jesse este cunoscut și pentru trainingurile inspiraționale ținute în peste 55 de țări precum SUA, Marea Britanie, Japonia, Australia, India, China, Brazilia, Rusia sau Kenya.

„The Extraordinary Bartenders Challenge”

Concurenții s-au înscris în competiție prin completarea unui chestionar online și propunând o rețetă proprie de cocktail, pe Facebook. În urma evaluării realizate pe baza corectitudinii răspunsurilor și a originalității rețetei, 40 de barmani au intrat în faza a doua care a avut loc marți, 27 noiembrie, în Club Barletto din București. Finala a avut loc miercuri, 28 noiembrie, în prezența invitatului special Kenji Jesse și a specialiștilor Ionut Frangulea și George Tudor care au jurizat creațiile celor 10 finaliști. Proba de foc a constat în realizarea în 8 minute a 3 exemplare de rețetă, creație proprie.

Călin Ioaniciu, Florian Preda, Adrian Nistor

Cei mai buni mixologi din țară, desemnați în urma competiției, sunt următorii:

Locul 1 – Călin Ioaniciu, care a câștigat 1.000 de Euro și titlul de NO. 1 MIX CREATOR DIN ROMÂNIA;

Locul al 2-lea – Florian Preda, care a căștigat 700 de Euro;

Locul al 3-lea – Adrian Nistor, care a căștigat 500 de euro.

Restul concurentilor au primit câte 50 de Euro. Pe lângă premiile în bani, câștigătorii au primit și o serie de obiecte utile unui barman.

Călin Ioaniciu

Kenji Jesse, omul care a inițiat 35.000 de barmani în arta mixologiei

Mixologul Keniji Jesse, care a luat parte la „The Extraordinary Bartenders Challenge” în calitate de membru al juriului, călătorește prin toată lumea, implicat în traininguri inspiraționale, și a inițiat 35.000 de barmani în arta mixologiei și în responsabilitățile pe care un barman profesionist trebuie să și le asume.

Kenji Jesse

Concepe cocktailuri pentru petreceri dn toată lumea, coordonează petreceri și interacționează cu mii de barmani de excepție. Și-a început cariera lucrând în diverse baruri din Marea Britanie și Sydney, a fost implicat într-un program de training internațional destinat segmentului Horeca, pentru 6 ani, și realizează training pregătitor pentru meseria de barman în peste 55 de țări, printre care UK, Japonia, Australia, India, China, Brazilia, Statele Unite, Rusia și Kenia. De asemenea, Keniji este specializat în workshop-uri și strategii de bespoke.

Născut în Hong Kong, în 1976, fiind jumătate japonez, jumătate britanic; Kenji Jesse locuiește în Londra și este director al „Spiritual Advisors” Global Bar. Cocktail-urile sale favorite sunt „G-Fresh”, realizat din 40 ml vodka Smirnoff, 40 ml suc de grapefruit proaspat stors, 80 ml tonic stropit peste cuburile de gheață, respectiv „Maple Caipiroska”, realizat din 50 ml vodca Smirnoff, jumătate de lămâie proaspătă, o doză bună de sirop de arțar și multă gheață zdrobită.