Au inceput Jocurile Prieteniei Special Olympics

Apropo.ro / 26.09.2005, 14:22
Au inceput Jocurile Prieteniei Special Olympics
Duminica, la Constanta, a avut loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Prieteniei Special Olympics 2005, la Sala Sporturilor, in uralele a peste 3000 de spectatori. Competitia, organizata de Fundatia Special Olympics Romania si Directia pentru Sport a Judetului Constanta, a reunit sportivi,

Duminica, la Constanta, a avut loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Prieteniei Special Olympics 2005, la Sala Sporturilor, in uralele a peste 3000 de spectatori. Competitia, organizata de Fundatia Special Olympics Romania si Directia pentru Sport a Judetului Constanta, a reunit sportivi, antrenori, medici si reprezentanti din 11 tari europene. Romania are o delegatie formata din 400 de sportivi Special Olympics, care concureaza la toate disciplinele sportive din concurs: fotbal, tenis de masa, atletism, bocce si gimnastica.

Ieri, la Sala Sporturilor din Constanta a invins spiritul olimpic, pentru ca atunci cand a fost inaltata flacara olimpica, sportivii cu dizabilitati intelectuale au stiut ca si ei vor si pot sa castige. La cursa pentru flacara, dar si la intreg spectatacolul de ieri, au participat sportivi Special Olympics, reprezentanti ai fortelor de ordine din Constanta, oameni obisnuiti si personalitati locale.

Spectacolul de deschidere a Jocurilor Prieteniei a fost prezentat de Cristian Topescu, un puternic sustinator al Miscarii Special Olympics, si de Larisa Claru – una dintre personalitatile care a facut donatii si a ajutat la organizarea Jocurilor. Pe langa partea sportiva, show-ul de deschidere a avut si spectacol. Astfel, sportivii Special Olympics au cantat si au dansat alaturi de Monica Anghel, Nicola, si mai ales 3SudEst, recent numiti ambasadori Special Olympics.

De asemenea, sportivii speciali au fost incurajati si de Ansamblul de Balet „Oleg Danovschi”, de Ansamblul Folcloric „Plaiurile Dobrogei”, dar au avut parte si de demonstratii de gimnastica ritmica si aerobica.

Ceremonia de deschidere de duminica a dat startul unei competitii mai speciale: Jocurile Prieteniei Special Olympics.

Vino sa vezi ca si ei pot fi campioni!

Tags: