Au început săpăturile la tunelele Magistralei 4 de metrou

De: Dragos Tanase / 16.04.2015, 16:00
Au început săpăturile la tunelele Magistralei 4 de metrou
Joi, 16 aprilie, noua "cârtiță" care va lucra la execuția tunelelor de metrou de la Linia 4 Secțiunea Parc Bazilescu - Străulești a fost sfințită. După ceremonie, au început lucrările de execuție a tunelelor la Magistrala 4 de metrou.

Ceremonia de sfințire a echipamentului Tunnel Boring Machine (TBM) care va lucra la execuția tunelelor de metrou de la Linia 4 Secțiunea Parc Bazilescu – Straulesti a avut loc joi, 16 aprilie 2015, la ora 10:00, pe șantierul viitoarei stații de metrou Straulesti, ce face parte din Secțiunea Parc Bazilescu – Straulesti a Magistralei 4 de metrou din București.

Echipamentul (TBM) pentru săpat tuneluri de metrou va primi numele Sfânta Parascheva, „ca protectoare a acestuia și a oamenilor care îl vor utiliza”, anunță reprezentanții Metrorex într-un comunicat de presă.

După sfințirea echipamentului, au început lucrările de execuție a tunelelor. În urma acestor lucrări, Magistrala 4 de metrou va fi extinsă cu două stații, Laminorului și Străulești și se va construi și un depou.