Au păsările un simț olfactiv?

Apropo.ro / 24.03.2015, 20:00
Au păsările un simț olfactiv?
Cele mai multe dintre păsări dau, întotdeauna, senzația că au posibilitatea să miroasă anumite lucruri, dar să vedem dacă ele într-adevăr au un simț olfactiv.

Creaturile au sau dezvoltă acele simțuri de care au nevoie pentru a supraviețui. Cât de important ar fi simțul olfactiv la păsări? La prima vedere nu foarte important, dacă ne gândim că simțul olfactiv lipsește de la cele mai multe dintre păsări. Ce simțuri sunt importante pentru păsări? Ei bine, cea mai mare parte a creierului și a sistemului nervos al păsărilor se ocupă cu controlul văzului și a echilibrului de care păsările au nevoie când zboară.

Păsările care zboară au o vedere remarcabil de bună. Au o vedere periferică foarte bună și deosebesc culorile aproape la fel de bine precum oamenii. Păsările de noapte, precum bufnițele, au abilitatea de a profita de orice sursă de lumină. De asemenea, păsările aud foarte bine. Păsările reușesc să facă diferențieri când vine vorba de hrană. Trebuie remarcat că păsările se nasc cu aceste simțuri, ele neavând nevoie să învețe foarte multe de-a lungul vieții.