Au reuşit să aducă fantome în laborator! A fost atât de îngrozitor încât au oprit experimentul

De: Cătălina Matei / 12.11.2014, 11:24
Au reuşit să aducă fantome în laborator! A fost atât de îngrozitor încât au oprit experimentul
Oamenii de ştiinţă elveţieni au vrut să demonstreze că fantomele sunt o născocire a imaginaţiei, prin invocarea lor într-un mediu controlat.

Studiul şi-a propus să demonstreze că fantomele sunt create de mintea umană, atunci când se suprimă capacitatea de locaţie a corpului, din diferite cauze. Boli, efort sau stres.

Voluntarii, care habar nu aveau ce urma să li se întâmple, au luat parte la un experiment care presupunea întreruperea semnalului dintre creier şi mişcările corpului, consemnează jurnalul.ro. După ce au fost conectaţi la dispozitiv, au spus că au văzut chiar şi patru fantome, poziţionate în jurul lor şi au spus că au simţit cum diferite părţi ale corpului le sunt atinse de degete invizibile.

Potrivit unor mărturii, a unor dintre participanţi, a existat şi o întâmplare bizară în timpul studiului. Doi dintre cei 12 de participanţi s-au speriat atât de tare de experienţa trăită, încât oamenii de ştiinţă au oprit experimentul. Şi pe bună dreptate, pentru că în momentul respectiv aparatele nu ar fi fost pornite!