Au spart gheata

Apropo.ro / 18.01.2002, 08:57
Au spart gheata
La Lausanne, Tatiana Totmianina si Maksim Marinin au devenit în premiera detinatorii titlului continental în proba de perechi Imperiul rusesc a acaparat si anul acesta doua pozitii ale podiumului, la perechi. Pe prima treapta Totmianina-Marinin, cei care au ratat în 2001, la Bratislava, aurul

La Lausanne, Tatiana Totmianina si Maksim Marinin au devenit în premiera detinatorii titlului continental în proba de perechi

Imperiul rusesc a acaparat si anul acesta doua pozitii ale podiumului, la perechi. Pe prima treapta Totmianina-Marinin, cei care au ratat în 2001, la Bratislava, aurul european. La succesul lor de acum a contribuit si neparticiparea campionilor editiei trecute, compatriotii lor Elena Berejnaia, accidentata, si Anton Sirahulidze. Pe ultima Maria Petrova si Aleksei Tihonov, liderii de acum doua sezoane. La mijloc si-au facut loc francezii Sarah Abitbol si Stephane Bernadis.

Totmianina si Marinin si-au început solitari expeditia de cucerire a gloriei internationale: ambii au fost patinatori în probele individuale. Si-au unit fortele în 1996, cînd Maksim si-a dat seama ca-i lipseste, totusi, ceva: Evgheni Plusenko, mai tînar cu cinci ani, îl zdrobise la o competitie. Schimbarea s-a dovedit inspirata. Fiecare si-a luat, pîna acum, portia de succes. Dupa victoria de miercuri seara, cînd cei doi au triumfat în acordurile „Povestii din cartierul de vest”, Marinin a lasat-o pe partenera lui sa vorbeasca. „Nu am fost presata de faptul ca ne aflam pe primul loc dupa programul scurt. Ma trezisem cu temperatura si, paradoxal, m-am concentrat mai bine. Mi-am dat seama ca Maksim a gresit la o saritura, chiar la început, dar nu m-am stresat, aveam tot programul la dispozitie. Voiam doar sa se ispraveasca mai repede. Sa ma întind în pat si sa dorm!”, a spus rusoaica.

Francezii sînt constienti de pe acum ca nu sînt ei favoritii Jocurilor Olimpice de la Salt Lake City, din luna februarie. „La noi înca se mai citeste lipsa de hotarîre în executii. Dar mie îmi place sa patinez ca outsider, tensiunea este mai mica”, a declarat Sarah Abitbol. Partenerul ei, Stephane Bernadis, a spus ca acest joc nu este usor cînd vine vorba despre rusi. Totusi, bilantul lor e bun. În ultimii patru ani au fost pe locul 3 la Europene. Acum au avansat. Ocupantii pozitiei a treia nu sînt multumiti. Din fosti campioni continentali în 1999 si 2000 au ajuns în posesia bronzului, dupa ce, anul recut, cazusera dupa podium. „Ne doream foarte mult sa obtinem titlul”, a spus la final Aleksei Tihonov. Arbitrii si vîrsta nu iarta.
Sursa: www.prosport.ro