Audi Q7, disponibil în România

Apropo.ro / 12.04.2006, 13:25
Audi Q7, disponibil în România
Porsche România, importatorul general al producatorului auto Audi, a lansat, luni, primul autovehicul de teren al marcii germane, numit Q7, care va concura în special cu modelele BMW X5, Mercedes clasa M, precum și Volvo XC90. "Mașina se adreseaza oamenilor de afaceri, cu

Porsche România, importatorul general al producatorului auto Audi, a lansat, luni, primul autovehicul de teren al marcii germane, numit Q7, care va concura în special cu modelele BMW X5, Mercedes clasa M, precum și Volvo XC90.

„Mașina se adreseaza oamenilor de afaceri, cu vârsta cuprinsa între 30-60 de ani, cu venit peste medie și înclinații sportive, care doresc atât o mașina de oraș, cât și una cu calitați off-road”, a declarat agenției MEDIAFAX Razvana Cernușca, director pentru marca Audi la Porsche România.

Prețurile modelului variaza, în funcție de versiune, între 56.336 de euro și 72.656 euro, cu taxe incluse.

„Q7 este ceea ce ne lipsea în portofoliul de modele, cu care speram sa mai micșoram felia de tort a concurenței pe segmentul premium. Pâna în prezent, avem 150 de comenzi înainte de lansare și estimam ca, pâna la sfârșitul anului, vom vinde circa 250 de mașini”, a spus Cernușca.

Potrivit reprezentanților Audi, explicația pentru numarul mare de comenzi consta în faptul ca potențialii clienți au așteptat un model de teren cu marca Audi. În cea mai mare parte, clienții din România au optat pentru versiuni echipate cu motoare diesel și dotari peste medie.

Q7 poate fi echipat cu doua versiuni de motorizare – un propulsor diesel de trei litri, care dezvolta 233 cai putere, și unul pe benzina de 4,2 litri și 350 cai putere. Din a doua jumatate a acestui an, gama de motoare va fi completata cu un propulsor pe benzina de 3,6 litri și 280 cai putere.

Printre sistemele de siguranța se numara side-assist, care permite schimbarea în siguranța a benzii de circulație, datorita monitorizarii, prin unde radar, a traficului din spatele mașinii.

La jumatatea lunii februarie, reprezentanții Porsche România au estimat pentru acest an vânzari de 1.700 modele Audi, în creștere cu 30% fața de anul trecut, cea mai mare contribuție urmând sa o aiba modelele A4 și A6.

Compania a lansat la începutul anului modelul A4 Cabriolet și va mai introduce pe piața în cursul anului noile generații TT și Allroad Quattro, precum și modele din gama S.

Cifra de afaceri a Porsche România a avansat anul trecut cu 50% pâna la 450 de milioane de euro.

Mediafax

Tags: