Aura, concert la „GIRLS 4 METAL” şi mesaj video pentru fanii săi

De: Nicoleta Nicolae / 09.01.2015, 05:00
Aura, concert la
Pe data de 22 ianuarie 2015, în Club Colectiv din Bucureşti, are loc unul dintre cele mai importante evenimente dedicate metalului feminin românesc.

Este vorba despre show-ul ” GIRLS 4 METAL”, care va prezenta publicului una dintre fetele mai puţin văzute ale industriei muzicale autohtone – lumea female fronted metal! Pentru că… fără prezente artistice feminine, lumea rockului şi a metalului nu este completă!

Pe scenă vor urca Aura, Awake şi StoneLight, trei dintre cele mai interesante nume, reprezentative pentru acest gen.

Dacă la începutul săptămânii, am vizionat mesajul video special transmis de StoneLight, în care grupul bucureştean încuraja prezenţa publicului la spectacol, a venit rândul să ascultăm câteva cuvinte oferite de Aura!


Pentru a sărbători cum se cuvine faptul că metalul românesc se îmbogăţeşte pe zi ce trece cu muziciene, Promusic Events şi Maximum Rock au creat evenimentul „GIRLS 4 METAL”, o iniţiativă care susţine metalul feminin autohton şi încurajează dezvoltarea acestui gen, abordat destul de timid la noi.

Primele trei formaţii confirmate sunt Aura, StoneLight şi Awake, care vor urca pe scenă din Colectiv alături de alte nume importante ale scenei locale. Fără prezente artistice feminine, lumea rockului şi a metalului nu este completă!

Aura este exponenta a mişcării „female fronted metal” româneşti şi are la activ foarte multe succese. Genul predilect al trupei este un mix între hard rock, heavy metal şi alternative. Pe data de 28 octombrie 2014, Aura a lansat materialul de debut „The Rock Chick”.


Mai mult decât atât, trupa a câştigat prima ediţie a „Black Şea Battle of the Bands” de la Kavarna Rock Festival. Prestaţia de la „GIRLS 4 METAL” reprezintă prima din anul 2015, aşa că va fi, cu siguranţă, una specială.

Awake va aduce pe scenă frumuseţea complexă a pieselor Dream Theater! Tribute-band-ul o are ca solista pe Sabina Abrudian , o voce feminină excepţională, care s-a remarcat prin forţa şi sensibilitate.

Restul componenţilor trupei sunt nume importante ale rockului românesc. Cristi Gram (chitară) mai activează în trupe că Pasărea Rock şi a făcut parte din Phoenix, Sergiu „Sixfingers” Mitrofan (clape, backing vocals) prestează alături de byron, Alex Musat (tobe) colaborează cu Addiction şi Ouţ of Signal iar Vlady Sateanu (bas) este cunoscut pentru munca să alături de grupuri că Trupa Toturi şi Sarmalele Reci.


StoneLight este o formaţie tânără de heavy metal melodic, având-o ca „maestră de ceremonii” pe Vândă Resty e, solista şi multi-instrumentista, al cărei timbru vocal se remarcă încă de la început prin forţa şi expresivitate. În momentul de faţă, StoneLight reprezintă o formaţie de căpătâi a segmentului „female fronted metal” şi promite să se dezvolte foarte mult în viitor.

StoneLight este nominalizata la categoria „Best Romanian Metal Newcomer” din cadrul Maximum Rock Awards.

Biletul la spectacol va costa 15 lei şi va fi disponibil doar în ziua evenimentului, de la intrarea în Club Colectiv.