„Aureola”, noul trend în materie de coafuri

De: Gabriela Voicu / 28.08.2013, 13:30
Dacă în 2012, starurile de la Hollywood și-au vopsit părul în degrade, în stilul ombre, un stilist american propune coafura splashlights.

Dacă în 2012, starurile de la Hollywood și-au vopsit părul în degrade, în stilul ombre, un stilist american dictează acum tendințele și lansează splashlights sau coafura tip aureolă.

Aura Friedman din New York a devenit unul dintre cei mai apreciați artiști din industria frumuseți, senzația Instagramului și deliciul publicațiilor de modă după ce a inventat un nou stil de colorare a părului.

Splashlights sau jocul cu lumini presupune pictarea firelor de păr după o anumită schemă cromatică: închis, deschis, închis. Astfel, rădăcina și vârfurile rămân întunecate, în timp ce la baza gâtului stilistul trasează o linie deschisă, asemenea blondului pui. Efectul cromatic obținut este acela al unei aureole care plutește de jur împrejurul capului.

Antonia și Delia – stilul ombre

Prima care a avut șansa să încerce stilul splashlights a fost Caroline Polachek, o tânără compozitoare și interpretă din Brooklyn, căreia i-au trebuit aproximativ nouă ore pentru a obține coafura.

Aura Friedman nu se află la primul „proiect” de acest fel, ea fiind și autoarea stilului ombre – pictarea părului în degrade, îmbrățișat cu rapiditate de starurile americane și nu numai. În România, Antonia și Delia au fost printre primele care au adoptat acest trend.

Jennifer Lawrence, Sophie Dahl și Lady Gaga se numără printre clientele lui Friedman.