Austeritate pentru francezi, dar nu și pentru președintele Sarkozy

De: Tanase Dragos - Marian / 06.02.2012, 15:30
Austeritate pentru francezi, dar nu și pentru președintele Sarkozy
Președintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a promis austeritate și la Palatul Elysee, odată cu poporul francez, în plină criză economică, doar că lucrurile stau complet diferit.

O carte apărută recent la Paris, intitulată „L’argent de l’État” („Banii statului”), scrisă de un membru al Parlamentului, socialistul Rene Dosiere, dezvăluie faptul ca Sarkozy cheltuiește zilnic pe mâncare peste 12.000 de euro (10.000 lire sterline), mai ales că iși tratează oaspeții cu carpaccio de homar și alte delicatese.

Același președinte francez are la dispoziție și 121 de autoturisme, al căror cost de întreținere, asigurări auto și alimentare cu benzină sau motorină depășește suma de 450.000 de euro.

În plus, Sarkozy folosește în calătoriile sale mai îndepărtate un avion Airbus A330, botezat Air Sarko One, care costă poporul francez peste 250 de milioane de euro.

Sarko râde, dar nu e râsul lui...

Sarko râde, dar nu e râsul lui…

Totuși, ca să își mai spele imaginea, Sarko a decis să anuleze petrecerea anuală din grădina de la Elysee, ale cărei costuri depășeau suma de 600.000 de euro.

Și totuși, președintele Sarkozy nu s-a mai uitat la bani, că doar nu erau ai lui, când a venit voba de propria familie. A plătit aproximativ 30.000 de euro, ca să își aducă fiul de la Kiev, Ucraina, cu un avion privat, având la bord și o echipă de medici.

În total, cheltuielile anuale de la Palatul Elysee se ridică la suma de 114 milioane de euro! Mult, puțin? Oricum, parcă această poveste sună cunoscut, nu?

Exact, și în țara noastră există zvonul că banii publici n-ar fi cheltuiți tocmai corect. Poate tocmai de aceea, astăzi, premierul român Emil Boc și-a dat demisia? Oricum, cei doi au un lucru în comun: înălțimea! Amândoi depașesc cu puțin 1,60 m. Emil Boc are 1,62 m, iar Nicolas Sarkozy 1,65 m.