Australian Open: Djokovic a castigat cea mai lunga finala din istorie

De: Tanase Dragos - Marian / 30.01.2012, 09:59
Tenismanul sarb Novak Djokovic, numarul 1 mondial, a castigat, pentru al doilea an consecutiv, Openul Australiei, primul turneu de Grand Slam al anului, dupa ce l-a invins, in cinci seturi, scor 5-7, 6-4, 6-2, 6-7 (5/7), 7-5, pe numarul 2 mondial, spaniolul Rafael Nadal.

Aceasta a fost cea mai lunga finala din istoria turneelor de Grand Slam, cinci ore si 53 de minute, depasind duelul dintre Ivan Lendl si Mats Wilander, in 1988, la US Open, care a durat patru ore si 54 de minute.

Rafael Nadal, marele pierzator de la Australian Open

Rafael Nadal, marele pierzator de la Australian Open

Djokovic, in varsta de 24 de ani, a castigat al treilea Grand Slam consecutiv, dupa Wimbledon si US Open in 2011.

Sarbul are acum 29 de turnee castigate, din care cinci de Grand Slam, in timp ce Rafael Nadal, in varsta de 25 de ani, ramane cu 46 de titluri in palmares, din care zece de Grand Slam.

Americanca Bethanie Mattek-Sands si romanul Horia Tecau

Americanca Bethanie Mattek-Sands si romanul Horia Tecau

Turneul Australian Open, primul Grand Slam al anului, a fost unul istoric si pentru romani, pentru ca – tot duminica – tenismenul Horia Tecau si americanca Bethanie Mattek-Sands, cap de serie numarul 8, au castigat proba de dublu mixt, dupa victoria in fata perechii Elena Vesnina/Leander Paes (Rusia/India), favoritii 5, scor 6-3, 5-7, 10-3.

Citeste declaratiile invingatorului de la Australian Open, pe Mediafax.ro