Autobronzarea. Bronz rapid si fara riscuri!

Apropo.ro / 09.05.2009, 14:23
Bronzarea fara soare reprezinta o pigmentare a pielii la suprafata si este o metoda sanatoasa si lipsita de riscuri.

Daca vrei sa intampini vara cum se cuvine, cu o piele frumoasa si aramie, dermatologii recomanda produsele autobronzante.

Bronzarea fara soare reprezinta o pigmentare a pielii la suprafata si este o metoda sanatoasa si lipsita de riscuri.

Ce este crema autobronzanta

Crema autobronzanta contine o substanta chimica numita DHA, care este de fapt zahar artificial.

Celulele de DHA interactioneaza cu proteinele din suprafata pielii, iar prin oxidare, cu ajutorul natural al oxigeului din aer, se formeaza culoarea maronie a pielii.

Aceasta metoda de bronzare este cea mai sanatoasa pentru ca pielea ta nu ajunge in contac cu cu razele UV.

La ora actuala pe piata exista o gama variata de produse autobronzante, creme grase, geluri, substante lichide, spray-uri, unele foarte scumpe, altele mai accesibile, insa toate concepute pentru a colora pielea.

Cum aplicam crema autobronzanta

Daca vrem sa obtinem o culoare frumoasa, aramie si uniforma, fara pete, trebuie sa tinem cont de urmatorii pasi:

1. Atunci cand ne alegem autobronzantul trebuie sa luam in considerare nuanta pielii noastre. Daca alegem un produs de bronzare neadecvat pielii riscam sa obtinem o culoare inestetica, portocalie.

2. Inainte de a folosi produsele autobronzante epilarea este obligatorie, altfel crema nu va fi repartizata uniform.

3. Exfolierea este foarte importanta, deci indepartam celulele moarte cu ajutorul unui gel din comert sau al unui amestec preparat in casa ( ex: cafea, miere, zahar).

4. Dupa ce ne dezbracam complet incepem sa aplicam crema exact cum facem cu o crema obisnuita. Coatele, genunchii si gleznele necesita o atentie deosebita deoarece in aceste zone pielea este mai uscata si se coloreaza mai intens.

5. Nu trebuie sa uitam de gat si fata. Atunci cand folosim aceste produse trebuie sa ne asiguram ca sunt atat pentru corp cat si pentru fata. Exista produse care au gama speciala de autobronzant exclusiv pentru fata.

6. Dupa fiecare aplicare ne spalam pe maini, insistand in zona unghiilor si a cuticulelor. Este recomandata folosirea manusilor de plastic sau chirurgicale pentru a pastra mainile curate, insa nu putem fi sigure ca vom aplica crema uniform.

Recomandari

PizBuin Sundial

Aceasta este prima lotiune hidratanta autobronzanta care iti confera control asupra culorii, pentru ca tu sa obtii un bronz usor, in nuante naturale complementare culorii pielii.

Cu PizBuin Sundial iti poti accentua sau mentine culoarea naturala, printr-o simpla rotire a dispozitivului incorporat in capacul sticlei, care iti permite alegerea uneia dintre cele 5 nuante diferite.

Recipientul cu doua compartimente iti confera astfel culoarea pe care ai selectat-o. La numai 2 ore dupa aplicare, pielea ta straluceste intr-o nuanta uniforma si naturala, ca si cum "te-ai intors de la plaja".

Pret: 130 lei

Avene Solare – Lapte autobronzant hidratant (fata si corp)

Confera pielii o bronzare naturala, adaptata fiecarui tip de piele, in decurs de o ora si fara expunere la soare.

Bogat in apa termala de Avene laptele este perfect tolerat de pielea sensibila. Textura lejera, non-grasa a laptelui autobronzant permite aplicarea rapida, cu usurinta si intinderea uniforma, fara pete.

Pielea devine hidratata si placut parfumata.

Intensitatea si mentinerea culorii obtinute depind de cantitatea folosita precum si de frecventa aplicarilor. Pentru o bronzare uniforma si durabila se recomanda aplicarea zilnica a laptelui.

Pret: 49.06 lei

Vichy – Capital Soleil – Lapte autobronzant pentru corp, formula cu agenti de netezire

Formula sa hidratanta contine un agent de netezire pentru o culoare naturala si stralucitoare. Textura sa fina si lejera asigura o aplicare usoara si o repartizare omogena pentru o bronzare progresiva, de culoare aurie, care incepe sa apara dupa o ora.

Gratie puterii sale hidratante de 12 ore, laptele Capital Soleil pentru corp poate fi utilizat zilnic.

Pret: 45.65 lei

Dove Summer Glow Beauty Body Lotion

Lotiune de corp disponibila in doua variante: pentru piele deschisa la culoare si pentru piele normala sau inchisa. Asigura hidratarea si un bronz treptat, vizibil chiar dupa prima aplicare. Nu lasa pete, nici la aplicare si nici in timp, odata cu estomparea culorii.

Pret: 15. 05 lei

Nivea

Spray autobronzant Nivea Sun: Datorita formulei de prezentare permite o aplicare usoara, chiar si in zonele mai greu accesibile. Se absoarbe rapid si asigura o intindere uniforma pe toata suprafata corpului.

Lotiune autobronzanta Nivea Sun: Contine vitamina E si ulei de Macademia, hidrateaza pielea – este indicata mai ales pentru ten – si asigura un bronz uniform in doar cateva ore. (30 Ron)

L’Oreal

Sublime Bronze: Gel cu efect de autobronzare pentru fata si corp, cu aplicare omogena si efect de netezire. Nu lasa pete, iar rezultatele se vad in aproximativ o ora de la aplicare. (26,99 RON)

NutriBronze: Lapte de corp hidratant, cu bronzare progresiva. Imbina proprietatile laptelui de corp cu cele ale unui autobronzant. Contine o doza fina de Soft – Bronzer care permite obtinerea treptata a unui bronz natural.

TU CE PRODUS AUTOBRONZANT AI FOLOSIT? AI FOST MULTUMITA DE REZULTATE? COMENTEAZA AICI!

 

Sursa: supereva.ro, femina.rol.ro, onemagazine.ro, pcfarm.ro

Foto: plurielles.fr, avantaje.ro