Autoritatile blocheaza conturile celor care au impozite neplatite

Apropo.ro / 20.12.2011, 09:20
Autoritatile blocheaza conturile celor care au impozite neplatite
Inspectorii fiscali si-au schimbat atitudinea, nemailasand sa treaca un an de zile pana la somarea restantierilor. Acum, somatia se emite la cateva zile de la depasirea datei scadente si mii de oameni risca sa-si gaseasca conturile blocate de sarbatori.

Pentru ca bugetele sunt sarace, autoritatile ii pun in aceeasi oala si pe restantieri consacrati si pe cei care au depasiri mici. In sectorul 4, de pilda, primesti somatie la trei luni de la data scadenta si ai la dispozitie 15 zile sa te scapi de datorie.

„Toti care stiu, pentru ca au fost si instiintati in acest sens, ca au datorii la bugetul local al sectorului 4 sa achite aceste datorii daca nu vor sa se trezeasca chiar de sarbatori cu conturile blocate„, a declarat Oundjian Hrant, directorul general al Directiei de Taxe si Impozite din sectorul 4, care arata ca legea permite penalizarea si dupa o singura zi de intarziere.

In cazul in care venitul lunar este mai mic decat datoria catre stat, plata se va putea face esalonat. Concret, impreuna cu cei de la taxe si impozite se stabileste o suma care va fi platita lunar, pana la stingerea datoriei.