Autoritatile britanice asigura ca virusul febrei aftoase este izolat

Apropo.ro / 05.08.2007, 12:35
Autoritatile britanice asigura ca virusul febrei aftoase este izolat
Seful serviciilor veterinare britanice, Debbie Reynolds, a anuntat ca nu exista alte cazuri declarate de febra aftoasa si ca animalele din apropierea fermei din Normandy, unde virusul a fost identificat vineri, au fost sacrificate, relateaza AFP. Debbie Reynolds a apreciat ca

Seful serviciilor veterinare britanice, Debbie Reynolds, a anuntat ca nu exista alte cazuri declarate de febra aftoasa si ca animalele din apropierea fermei din Normandy, unde virusul a fost identificat vineri, au fost sacrificate, relateaza AFP.

Debbie Reynolds a apreciat ca deocamdata este prematur sa se traga concluzia ca virusul febrei aftoase provine din cel utilizat într-un laborator de cercetari situat lânga ferma agricola de la sud-est de Londra.

Ministerul britanic al Mediului a anuntat sâmbata ca tulpina respectiva fusese utilizata la pregatirea unui vaccin fabricat luna trecuta într-un laborator situat la Pirbright, la doar câtiva kilometri de ferma infectata.

„Animalele au fost sacrificate, iar testele de febra aftoasa s-au dovedit pozitive”, a declarat seful serviciilor veterinare.

Mediafax