Autoritățile distrug plantațiile ilegale de canabis din SUA

De: Marian Andrei / 22.08.2012, 14:00
Autoritățile distrug plantațiile ilegale de canabis din SUA
O vastă operațiune de curățare a pădurilor și parcurilor naționale din vestul Statelor Unite de plantații ilegale de canabis s-a soldat cu distrugerea a 578.000 de plante, cu o valoare estimată la peste un miliard de dolari.

Operațiunea, condusă de agenția antidrog americană (DEA) și de serviciile silvicole, a durat două luni și a vizat mai multe state americane, între care California, Arizona, Idaho, Oregon, Utah și Washington.

Cele mai multe plantații ilegale au fost găsite în California, acolo unde s-au descoperit 96 de plantații și „cel puțin 484.000 de plante au fost confiscate”.

Ministerul Justiției a arătat că, în cadrul operațiunii, pe lângă plantele de canabis, au fost confiscate „sute de metri de țevi pentru irigare și zeci de kilograme de îngrășăminte și pesticide”, dar și arme.

Pe lângă efectul nociv al drogurilor asupra consumatorilor, canabisul afectează și ecosistemul.

„Cultivatorii distrug vegetația pentru a face loc plantelor de canabis, tăind arbori pentru a asigura lumină plantelor și deviind cursuri de apă pentru a iriga aceste culturi. Ei introduc produse chimice și otrăvuri, pentru a fertiliza culturile lor, folosesc pesticide și produse împotriva rozătorilor, contaminând pământul și cursurile de apă”, se arată în comunicatul Ministerului.