Autoritatile elene se mobilizeaza împotriva caniculei

Apropo.ro / 21.06.2007, 09:52
Autoritatile elene se mobilizeaza împotriva caniculei
Autoritatile din Grecia au anuntat, miercuri, ca au luat o serie de masuri împotriva efectelor valului de caldura care afecteaza în prezent tara, temperatura putând ajunge la sfârsitul acestei saptamâni la 43 de grade Celsius, transmite AFP. Toate spitalele tarii vor intra în stare

Autoritatile din Grecia au anuntat, miercuri, ca au luat o serie de masuri împotriva efectelor valului de caldura care afecteaza în prezent tara, temperatura putând ajunge la sfârsitul acestei saptamâni la 43 de grade Celsius, transmite AFP.

Toate spitalele tarii vor intra în stare de alerta în cadrul planului denumit „Perseu”, a afirmat Ministerul Sanatatii. Ele vor anunta zilnic numarul bolnavilor afectati de canicula.

Autoritatile au distribuit în toate spitalele brosuri cu sfaturi împotriva caniculei si au organizat, miercuri, o reuniune de urgenta sub comanda ministrului de Interne, Prokopis Pavlopulos, si a oficialilor din cadrul Protectiei Civile.

„Nu trebuie sa exageram pericolele”, a afirmat ministrul. El a sfatuit persoanele cu probleme de sanatate sa nu iasa afara si a cerut populatiei sa nu rispeasca energia electrica.

Mediafax