Autoritatile norvegiene, un cosmar pentru parinti

Apropo.ro / 19.01.2012, 14:35
Autoritatile norvegiene, un cosmar pentru parinti
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Norvegia nu a fost de acord ca odraslele unei familii sa doarma cu parintii in pat si sa fie hraniti cu mana, astfel ca micutii au fost dusi intr-un centru.

Un cuplu de origine indiana ce locuiesc in Norvegia traiesc cosmarul vietii lor. Cum, necum, autoritatile au aflat ca ei obisnuiesc sa ii culce pe cei doi copii ai lor, de 3 ani, respectiv, opt luni, cu ei in pat. Mai mult, cei de la Protectia Copilului au aflat si ca cei mici sunt hraniti cu mana de catre parinti, obicei ce contravine legilor norvegiene.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Norvegia au luat copii din custodia parintilor, motivand ca acestia nu aveau conditii de trai adecvate.

„Mi-au spus: „de ce dormiti cu copiii in acelasi pat?” Le-am spus ca aceasta este cultura noastra. Niciodata nu lasam copiii in alta camera si le spunem noapte buna. Sa-ti hranesti copilul cu mana este un lucru normal in traditia indiana. Ei au spus ca ne fortam copiii sa manance. Sunt doar niste diferente de cultura”, a spus tatal copiilor.

Acum, cei doi parinti isi pot vedea copiii doar de doua ori pe an, cate o ora la fiecare vizita, pana cand ei vor implini varsta de 18 ani.

Disperati, parintii au luat legatura si cu guvernul din India, dar nu au avut parte de niciun rezultat.