Autorom a lansat un nou tip de camion

Apropo.ro / 29.05.2002, 10:53
Autorom a lansat un nou tip de camion
Compania Autorom SRL, importator unic pentru marca Mercedes-Benz în România, a lansat pe piața româneasca, cu ocazia participarii la expoziția Expo Trans & Logistica, un nou tip de autovehicul comercial - autotractorul Axor 1840 LS. "Noul camion realizat de Mercedes este o

Compania Autorom SRL, importator unic pentru marca Mercedes-Benz în România, a lansat pe piața româneasca, cu ocazia participarii la expoziția Expo Trans & Logistica, un nou tip de autovehicul comercial – autotractorul Axor 1840 LS.

„Noul camion realizat de Mercedes este o mașina gîndita pentru piața Europei Centrale și de Est, prețul fiind mult mai apropiat de puterea de cumparare existenta pe piața românesca”, a precizat Dan Ciolan.

El spune ca pentru acest an conducerea companiei estimeaza vînzarea a 50 unitați, în prezent, existînd deja un numar de 25 de comenzi ferme numai pentru aceasta gama. „Avînd în vedere ca noul camion a fost introdus pe piața româneasca aproape de a doua jumatate a anului, preconizam pentru acest an vînzarea a numai 50 de unitați”, a adaugat directorul de vînzari al Autorom.

Autotractorul este echipat cu motor Mercedes-Benz tip OM 457 LA – Euro 3, cu o capacitate cilindrica de 11.990 centimetri cubi, propulsor care dezvolta 401 de cai putere. Prețul este de 60.100 euro/ bucata, în perioada desfașurarii expoziției fiind acordate reduceri de 3-4%.

Pentru anul 2002, compania Autorom SRL și-a propus sa comercializeze aproximativ 1.500 de autovehicule noi, din care 50% autoturisme și restul autovehicule comerciale.

Potrivit conducerii companiei, în primele cinci luni ale anului, au fost comercializate 200 de camioane, 220 de transportere și 70 de unitați second-hand.

Autorom a realizat, în anul 2001, o cifra de afaceri de circa 30-40 milioane de euro, pentru anul 2002, fiind estimata o creșetere de 15%.

Sursa: www.mediafax.ro

Tags: