Autostrada A2, închisă din cauza poleiului

De: Marian Andrei / 11.01.2013, 09:26
Autostrada A2, închisă din cauza poleiului
Poliția rutieră a închis Autostrada A2 dinspre București către Constanța, până la kilometrul 80, din cauza poleiului, acceși măsură fiind luată și pe DN5 București-Giurgiu, potrivit șefului Poliției Rutiere, Lucian Diniță.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de polei valabilă vineri, de la ora 8.00 până la ora 10.00, în sudul județelor Argeș, Dâmbovița și Prahova, inclusiv autostrada A1, A3 și drumurile naționale aferente.

De asemenea, meteorologii au emis o atenționare de polei valabilă între orele 6.00 și 9.00, pe arii relativ extinse în județele Dolj, Olt, Vâlcea și Gorj (inculsiv municipiile Craiova, Slatina, Rm. Vâlcea și Tg. Jiu), izolat în județul Mehedinți, iar între orele 5.30 și 9.00, pe arii extinse în județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Ilfov și municipiul București, inclusiv autostrada A2 și drumurile naționale aferente.

„Întrucât apariția poleiului afectează întotdeauna buna desfășurare a circulației rutiere, îi atenționăm pe șoferi cu privire la pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru trafic. Conducătorii auto trebuie să ruleze cu viteză redusă și să-și sporească prudența pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieșirile din tronsoanele împădurite și sate, la intrările și ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehiculele cu gabarit mare”, a precizar Centrul Infotrafic

Până la ora închiderii autostrăzii A2, s-au înregistrat 21 de accidente rutiere, soldate doar cu pagube materiale.