Avantajele unui TV Smart față de un televizor normal

Apropo.ro / 07.06.2021, 18:17
Avantajele unui TV Smart față de un televizor normal

Smart TV sunt deja de multă vreme parte din viața noastră de zi cu zi. Au venit să rămână și există din ce în ce mai puține modele de televizoare convenționale fără un sistem de conexiune la internet sau un ecosistem de aplicații.

Dacă nu ai încă un TV Smart, pierzi o mulțime de lucruri pe care nu le-ai putut face până acum. Poate că TV Smart va suna ca ceva tendențios și inutil, dar nu este așa, pentru că putem obține multe beneficii de la un astfel de televizor. Dacă încă nu ești convins, iat câteva utilizări de bază pe care vei începe să le folosești încă din prima zi.

Navigare pe internet

Unul dintre principiile de bază ale unui TV Smart este capacitatea sa de a se conecta la Internet, fie prin WiFi, fie prin cablu Ethernet. Prin urmare, cea mai simplă utilizare pe care o putem face pe măsură ce îl configurăm este să deschidem browserul și să începem să ne vizităm site-urile web preferate.

Probabil nu le-ai văzut niciodată așa: pe un ecran atât de mare și spectaculos. Navigarea este simplă și confortabilă datorită comenzilor care încorporează de obicei un sistem de pointer prin mișcare sau printr-un trackpad. Unele modele de televizoare, precum Philips, includ o tastatură completă pentru tastarea mai rapidă.

Urmărește videoclipuri de pe YouTube

Toate televizoarele inteligente vin cu o aplicație nativă pentru a te bucura de videoclipurile de pe YouTube . Aceasta înseamnă că avem la dispoziție cel mai mare catalog de videoclipuri online. De la scurtmetraje la clipuri video prin celebrul conținut înregistrat de YouTuberi.

Un sfat: conectează-te cu contul tău Google și astfel poți salva canalele preferate în liste pentru a te bucura de ceea ce îți place cel mai mult într-un mod organizat. Foarte util pentru a asculta muzică sau a pierde ore vizionând videoclipuri amuzante de tot felul. O modalitate foarte simplă de a extinde televizorul așa cum îl cunoaștem.

Gătește cu televizorul

Emisiunile de gătit sunt clasice, cu atât mai mult acum, într-o perioadă pandemică în care toată lumea a reînvățat să gătească acasă. Televizorul tău inteligent îți va putea oferi toate rețetele de care ai nevoie, de la aplicații specifice la canale YouTube sau canale tematice. fără a fi nevoie să aștepți emisiunea de gătit.

Ascultă muzica preferată

Cu siguranță ai folosit la un moment dat DVD playerul pentru a asculta muzică la televizor. Dacă ești unul dintre acești oameni sau vrei doar să te bucuri de trupele tale preferate, ar trebui să știi că o poți face și pe un TV Smart și într-un mod mult mai ușor.

Spotify, un serviciu de muzică de straming, funcționează pe televizoare și putem asculta un catalog imens de melodii. Pentru a facilita accesul, putem clasifica conținutul în playlisturi de tot felul. Există și alte aplicații precum Deezer sau YouTube în sine.

Vizualizează conținutul computerului fără fir

Toate televizoarele inteligente includ conectivitate WiFi. După cum am văzut, un TV Smart este folosit pentru conectarea la Internet, dar îl putem folosi și pentru a trimite conținut, cum ar fi fotografii sau videoclipuri prin WiFi Direct. Foarte util, deși avem întotdeauna alternativa cablului HDMI.

Dacă vrem viteză și nu ne deranjează să avem un cablu, este o opțiune bună, dar dacă dorim experiența definitivă, merită să petrecem puțin timp pentru a o configura și a putea face totul prin WiFi.

Duplichează ecranul mobil

Pe lângă faptul că putem duplica ecranul computerului, putem face acest lucru și cu telefonul mobil. Singurul lucru de care avem nevoie este ca atât smartphone-ul nostru, cât și televizorul să fie conectate la aceeași rețea WiFi. Desigur, acest truc este valabil doar pentru Android. Dacă avem un iPhone , vom avea nevoie de un Apple TV.

Joacă-te

Da, cu un TV Smart te poți juca și ca și cum ar fi o consolă. Desigur, catalogul este mai scurt și jocurile disponibile sunt mai simple, dar sunt suficiente pentru a alunga plictiseala.