“Avengers: Endgame /Răzbunătorii: Sfârşitul jocului” promite să satisfacă toate aşteptările fanilor

Apropo.ro / 19.04.2019, 13:03
“Avengers: Endgame /Răzbunătorii: Sfârşitul jocului” promite să satisfacă toate aşteptările fanilor
Studiourile Marvel rup misterul din jurul celei mai aşteptate lansări a anului, “Avengers: Endgame /Răzbunătorii: Sfârşitul jocului”, care va intra în cinematografe în data de 26 aprilie, şi promite o aventură pe cinste fanilor, dar şi o rezolvare neaşteptată celei mai recente serii de evenimente cataclismice din universul Răzbunătorilor.

În România biletele s-au pus deja în vânzare pentru 25 şi 26 aprilie, fanii Marvel fiind aşteptaţi în cinematografe la Maratonul Avengers în data de 25 aprilie unde vor putea viziona 5 ore de aventuri captivante marca Marvel – „Avengers: Infinity War” şi avanpremiera „Avengers:Endgame”.

Cu un fulminant succes la public, franciza Avengers a avut parte de o călătorie cinematografică fără precedent, trecând prin câteva galaxii de-a lungul celor 11 ani ai Universului Marvel. Ultima lansare din populara serie, “Avengers: Endgame /Răzbunătorii: Sfârşitul jocului” aduce pe marele ecran mize de neînchipuit până acum, care atrag, aşa cum era de aşteptat, şi cele mai ridicate riscuri pe care trebuie să şi le asume Răzbunătorii în lupta cu cel mai puternic răufăcător din univers, Thanos.

Noua producţie îi regăseşte pe Răzbunători înfrânţi de Thanos, care, fericit posesor al celor şase pietre ale infinitului, şi-a impus voinţa asupra umanităţii, nimicind jumătate din populaţia lumii, inclusiv numeroşi Răzbunători. În urma unei distrugeri în masă, Răzbunătorii aflaţi încă în viaţă se confruntă cu una dintre cele mai mari provocări, şi anume, să găsească în ei resursele necesare să îl învingă pe Thanos definitiv.

“Avengers: Endgame /Răzbunătorii: Sfârşitul jocului”, considerat cel mai aşteptat dintre filmele cu supereroi ale Studiourilor Marvel, îi are în distribuţie pe Robert Downey Jr. ca Omul de Fier, Chris Evans – Căpitanul America, Mark Ruffalo – Bruce Banner, Chris Hemsworth -Thor, Scarlett Johansson – Văduva Neagră, Jeremy Renner – Hawkeye, Brie Larson – Căpitanul Marvel, Paul Rudd – Omul-Furnică, Don Cheadle – Maşina de Război, Karen Gillan – Nebula, Danai Gurira – Okoye şi Bradley Cooper – Rachetă.

Gwyneth Paltrow revine ca Pepper Potts, alături de Jon Favreau ca Happy Hogan, Benedict Wong ca Wong şi Tessa Thompson ca Valkyria. Aşa cum era de aşteptat, şi Josh Brolin revine în rolul celui mai abject răufăcător, Thanos.

Filmul este regizat de fraţii Anthony şi Joe Russo şi este realizat după un scenariu original semnat de Christopher Markus & Stephen McFeely. Producător este Kevin Feige, iar producători executivi sunt Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Michael Grillo, Trinh Tran, Jon Favreau, James Gunn şi Stan Lee.

Bazat pe celebra seria de benzi desenate Marvel, publicate prima dată în 1963, “Avengers: Endgame /Răzbunătorii: Sfârşitul jocului” continuă aventurile descrise în atâtea filme cu supereroi care poartă semnătura Marvel.

Noul Avengers este o continuare a filmului – “Avengers: Infinity War/ Răzbunătorii: Războiul infinitului”. Aici, povestea a plecat de la furia lui Thanos, distrugătorul de lumi şi cel mai înfiorător inamic al Răzbunătorilor, furie amplificată de faptul că Chitauri nu au reuşit să înfrângă Pământul şi, mai ales, să obţină Tesseractul. Posesor al celor şase giuvaeruri care îl transformă într-o creatură omnipotentă şi omniscientă, Thanos se întoarce pe Terra pentru a-i nimici o dată pentru totdeauna pe Iron Man, Hulk, Thor şi aliaţii lor.

Universul Marvel, un succes demn de Cartea Recordurilor

Pe 2 mai 2008 s-a lansat Universul Cinematografic Marvel, odată cu premiera filmului “Omul de Fier”, care s-a dovedit un blockbuster cu un succes memorabil, fiind încă reperul Marvel în materie de succes şi vânzări.

În cei 11 de la această lansare, Marvel a produs şase filme care au încasat, fiecare, peste un miliard de dolari. În total, studiourile au încasat peste 19 miliarde de dolari din 21 de filme cu super eroi Marvel.

Anul trecut, în aprilie, “Avengers: Infinity War /Răzbunătorii: Războiul infinitului”a spart toate recordurile de încasări în primul weekend de la lansare, adunând peste 620 de milioane de dolari. Filmul a fost aclamat şi de critică şi de public, deopotrivă, şi a continuat să spargă şi mai multe recorduri de box-office, dovedindu-se un mega succes. A devenit rapid al patrulea cel mai de succes film al tuturor timpurilor, cu încasări de peste 2 de miliarde de dolari. În plus, “Avengers: Infinity War /Răzbunătorii: Războiul infinitului” a deschis calea către lansarea primului film cu un supererou femeie – “Captain Marvel”.

“La Marvel, am căutat mereu să avem personaje cu care oamenii se pot identifica. Avem personaje feminine puternice în filmele noastre şi încercăm mereu să spunem o poveste despre femei, bărbaţi, oameni de toate culorile şi credinţele. Trăim într-o lume diversă şi facem eforturi ca filmele noastre să redea asta cât mai bine. Ăsta e unul dintre motivele pentru care filmele noastre sunt aşa de populare, fiecare găseşte câte ceva cu care poate relaţiona”, explică producătorului  executiv Louis D’Esposito, care este şi co-preşedintele Studiourilor Marvel,

Viziunea fraţilor Russo

Doi dintre cei mai aclamaţi şi premiaţi regizori ai momentului, fraţii Anthony şi Joe Russo, se află la al patrulea film Marvel şi la al doilea din seria Răzbunătorii.

“Anthony şi Joe Russo sunt cu adevărat vizionari, sunt regizori extrem de îndrăzneţi, cu gusturi imaculate şi cărora nu le e niciodată teamă să încerce ceva nou. Ştiu să spună o poveste în mod artistic, să înţeleagă şi să vrăjească audienţele şi să îşi asume riscuri oricând e nevoie”, spune producătorul Kevin Feige.

“Avengers: Endgame /Răzbunătorii: Sfârşitul jocului” are premiera în România pe 26 aprilie şi este distribuit de Forum Film, fiind disponibil în formatele 3D şi IMAX 3D

SINOPSIS:

Plutind în voia sorţii, în adâncul spaţiului, fără apă sau mâncare şi cu rezervele de aer pe terminate, Tony Stark înregistrează un mesaj pentru Pepper Potts, în speranţa că, într-o bună zi, probabil mult după ce el nu va mai fi decât un schelet mumificat la bordul unei nave în derivă, vorbele lui vor ajunge la destinatar.

Între timp, Răzbunătorii care au supravieţuit decimării provocate de Thanos cu un simplu pocnet din degete, adică Thor, Black Widow, Captain America şi Bruce Banner (cu Hulk făcut ghem de frică şi încă reticent la ideea de a-şi arăta faţa în public), încearcă să găsească o cale de a-şi salva prietenii, aliaţii şi, mă rog, acea jumătate de univers care nu a supravieţuit semi-zeului malefic ce a nimicit viaţa pe o scară greu de imaginat