Aventura de o noapte cu Enrique Iglesias

Apropo.ro / 03.06.2002, 11:04
Aventura de o noapte cu Enrique Iglesias
Artistul latino cel mai bine vandut în lume, va concerta, saptamana aceasta, și în Romania. Concertul One Night Stand face parte din turneul de promovare a ultimului sau disc, Escape, lansat în noiembrie anul trecut Voi canta Hero și peste 20 de ani Spre deosebire de


Artistul latino cel mai bine vandut în lume, va concerta, saptamana aceasta, și în Romania. Concertul One Night Stand face parte din turneul de promovare a ultimului sau disc, Escape, lansat în noiembrie anul trecut

Voi canta Hero și peste 20 de ani

Spre deosebire de primul sau album în limba engleza, Enrique Iglesias (1999), Escape este „mai agresiv, din punctul de vedere al muzicii și al versurilor”, îl caracteriza Enrique într-un interviu acordat postului CNN.

„Am lucrat la el un an de zile, dar a devenit parte din mine. Îmi place la nebunie. E genul de album pe care îl iei cu tine cand mergi într-o calatorie cu mașina: îl asculți de la prima pana la ultima piesa. Și uiți de orice altceva. De-asta i-am dat numele Escape.”

Primul lui single, Hero, a capatat cu totul alte conotații, cand a fost cantat la concertul America: A Tribute To Heroes, drept omagiu pentru victimele de la World Trade Center, din 11 septembrie.

„E un cantec de dragoste și, dupa 11 septembrie, avem nevoie mai mult decat oricand de iubire. Prin urmare, nu ma deranjeaza ca oamenii îl asociaza cu acel moment, daca le-a adus alinare.”

Pentru el, Hero e un cantec ce îi va marca întreaga cariera, „simt ca-l voi putea canta și peste 20 de ani, fara a deveni ridicol. L-am compus în 20 de minute și m-am îndragostit pur și simplu de el.”

De aceea, pus sa aleaga piesa lui preferata de pe album, a indicat-o, fara rezerve, pe aceasta. Dar și DonÂ’t Turn Off The Lights, Escape și Love To See You Cry.

Haine nu, jucarii da

Enrique nu pleaca niciodata de-acasa fara celebrele lui pulovere. Uraște sa mearga la cumparaturi, de aceea are un stilist care se ocupa de garderoba lui și îl ușureaza de „povara” shopping-ului.

În schimb, adora se intre în magazinele de jucarii, dar nu reușește de fiecare data sa-și cumpere cate ceva. „E prea multa lume care-mi cere autografe și mi-e rușine sa ma vada facand cumparaturi de-acolo.”

Iubire, sex, virginitate

Tipul care face o sala întreaga de admiratoare sa țipe la fiecare mișcare din șolduri, care le saruta atat de patimaș, în videoclipuri, pe Jennifer Love Hewitt și pe Anna Kurnikova, care are un zambet seducator, o privire languroasa și niște mușchi abdominali pe care și-i arata cu mandrie în fiecare concert, nu e seducatorul pe care-l cred toți.

Dimpotriva, „sunt complet opusul”, zice el, „sunt un mare timid. Și nici acum nu m-am obișnuit cu țipetele fetelor, la concerte. Nu vreau sa fiu înțeles greșit, îmi plac și îmi vor lipsi atunci cand nu voi mai avea parte de ele, dar e ciudat sa constat isteria pe care o produce ieșirea mea pe scena”.

Deși se zvonise ca ar fi virgin, sexul ocupa un loc important în viața lui. Și are parte de el din plin.

„Cel mai greu e sa gasesc pe cineva care sa ma iubeasca”, se plangea Enrique. „Dar dragostea nu trebuie cautata, te gasește ea, la momentul potrivit. Eu, cand ma îndragostesc, simt un gol în stomac și furnicaturi în tot corpul. Nu pot dormi, nu pot manca și ma gandesc tot timpul la sex. Dar nu am curajul sa-i spun fetei respective ce simt, așa ca ma ajuta muzica: îi compun un cantec.”

Cum ar trebui sa arate fata care-îi poate provoca asemenea reacții?

„Cred ca atunci cand ma voi casatori va fi cu femeia ideala. Dar nu pot sa spun cum arata. Esențial va fi sa existe acea chimie între noi, atracția sexuala. Sexul este extrem de important într-o relație, orice altceva se poate remedia, dar daca asta nu merge, nu prea sunt speranțe. Știu asta din proprie experiența. În rest, nu sunt pretențios deloc.”

Enrique și homosexualii

O scena din ultimul lui clip, DonÂ’t Turn Off The Lights, a fost filmata într-un bar de homosexuali. În pauzele de la filmare, Enrique a stat de vorba cu clienții și i-a întrebat daca le place muzica lui, daca melodiile sale se asculta în barurile de homosexuali și daca îl gasesc atractiv.

Raspunsurile au fost toate afirmative. Mai mult, a vrut sa știe ce i-ar placea sa vada în videoclip și, cum fanteziile unuia dintre ei erau sa-l vada pe Enrique îmbracat în piele din cap pana-n picioare, artistul a introdus o astfel de scena în clipul sau.

Tags: