Avertisment: Guvernele lumii să fie pregătite pentru o întâlnire cu extratereștrii

De: Marian Andrei / 16.07.2012, 11:00
Avertisment: Guvernele lumii să fie pregătite pentru o întâlnire cu extratereștrii
Fizicianul Jocelyn Bell Burnell a declarat, în cadrul unei conferințe a oamenilor de știință, că este foarte probabil să primim semnale din partea unor forme de viață inteligente de pe o altă planetă, în următorul secol.

Burnell, profesor la Oxford, crede că ar trebui să fim pregatiți pentru acest lucru și să ne gândim inclusiv la modul în care vom reacționa.

„Dacă vom bănui că există extratereștrii acolo, îi vom contacta sau nu? Și pe cine vom anunța prima dată – presa, premierul, Papa? Toate acestea sunt întrebări la care ar trebui să începem să medităm”, a afirmat Jocelyn Bell Burnell”.

Părerile oamenilor de știință sunt împărțite în legătură cu acest subiect. În timp ce unii susțin încercarea de a comunica cu alte forme de viață, alții, precum celebrul fizician Stephen Hawking, cred că ar trebui să evităm cu orice preț contactul, deoarece întâlnirea cu extratereștrii ar putea avea urmări negative pentru Pământ.

„Nu trebuie decât să ne uităm la noi pentru a vedea cum ar decurge întâlnirea cu alte forme de viață inteligente. Dacă extratereștrii ne vizitează, va fi similar cu debarcarea lui Columb în America, când nativii americani au avut de suferit”, crede Hawking.