Avion prabusit in Iran, 169 de victime!

De: Marian Andrei / 15.07.2009, 13:30
Avion prabusit in Iran, 169 de victime!
Un avion de linie al companiei Caspian Airlines, cu 169 de persoane la bord, s-a prabusit in nordul Iranului

Un avion de linie al companiei Caspian Airlines, de tip Tupolev, cu 169 de persoane la bord (153 de pasageri si 16 membri ai echipajului), s-a prabusit in nordul Iranului, a anuntat presa iraniana.

Potrivit agentiei oficiale IRNA, avionul a decolat de pe aeroportul international Imamul Khomeiny din Teheran intr-o cursa catre capitala Armeniei, Erevan, la ora 11.33 (10.03 ora Romaniei) si s-a prabusit dupa 16 minute, in apropiere de satul Janat-Abad, in provincia Qazvin.

Directorul serviciilor de urgenta din Qazvin, Hossein Bahzadpour, a declarat ca avionul s-a rupt in bucati care au luat foc si sunt imprastiate la fata locului.

Aviatia civila si militara a Iranului este compusa din avioane vechi, in stare proasta din cauza vechimii si lipsei de intretinere. Regimul iranian nu poate achizitiona avioane americane sau europene din cauza sanctiunilor internationale.

Conform site-ului propriu, Caspian Airlines este fondata in 1992 in Teheran si opereaza peste 50 de curse regulate saptamanal (interne si internationale – catre  Ungaria, Emiratele Unite Arabe, Siria, Ucraina, Armenia, Belarus, Turcia).

Â