Avion prabușit la aterizarea pe un aeroport thailandez

Apropo.ro / 16.09.2007, 14:12
Avion prabușit la aterizarea pe un aeroport thailandez
Un avion de linie cu 128 de persoane la bord s-a prabușit, duminica, la aterizarea în condiții meteorologice nefavorabile, pe insula turistica thailandeza Phuket, a anunțat postul național de televiziune din Thailanda, fara a preciza care au fost consecințele

Un avion de linie cu 128 de persoane la bord s-a prabușit, duminica, la aterizarea în condiții meteorologice nefavorabile, pe insula turistica thailandeza Phuket, a anunțat postul național de televiziune din Thailanda, fara a preciza care au fost consecințele accidentului.

Aparatul de zbor, de tipul MD-80, care aparținea companiei low-cost thailandeze One-Two-Go, venea de la Bagkok, și s-a rupt în doua, în urma impactului cu solul, a adaugat postul de televiziune.

„Avionul a cerut permisiunea sa aterizeze, dar din cauza vremii nefavorabile, a vântului puternic și a ploii, pilotul probabil ca nu a avut o vizibilitate buna a pistei”, a declarat Chiasak Angkauwan, directorul-general al aviației civile, pentru postul de televiziune TiTV.

„Avionul s-a prabușit pe pista și s-a rupt în doua. Ne temem ca exista morți”, a adaugat el.

„Încercam sa salvam pasagerii. (…) Știm ca la bord se afla 123 de pasageri și cinci membri ai echipajului”, a precizat sursa citata.

„Nu vom ști cu adevarat ce s-a întâmplat decât dupa ce vom analiza cutia neagra”, a adaugat oficialul.

Un oficial regional a declarat pentru postul de televiziune TiTV ca mai mult de 30 de persoane au murit, probabil, în accidentul de duminica, de pe insula turistica thailandeza Phuket, unde un avion de linie s-a prabușit în momentul aterizarii.

„Numarul morților nu a fost stabilit înca, dar s-ar putea sa fie mai mult de 30 de persoane decedate”, a afirmat reprezentantul regional Anchalee Vanich Thepbutr.

„Aparatul de zbor a derapat pe pista de aterizare și s-a prabușit în jungla din apropiere”, a adaugat el.