Avionul Malaysia Airlines, deturnat de un pilot „experimentat”!

Apropo.ro / 15.03.2014, 11:00
Avionul Malaysia Airlines, deturnat de un pilot
Oficiali militari malaysieni sunt de părere că avionul de tip Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, dispărut de o săptămână, ar putea să fi fost deturnat către Oceanul Indian de o persoană care cunoștea foarte bine rutele aeriene și pozițiile radarelor.

Doar „un pilot experimentat, competent și în activitate” ar putea să facă așa ceva, a declarat sâmbătă pentru AFP un oficial militar malaysian care participă la operațiunile de căutare efectuate într-o zonă imensă cuprinsă între Marea Chinei de Est și Oceanul Indian.

Oficialul, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului, a precizat că această ipoteză se bazează pe date înregistrate de un radar militar și care nu au fost publicate.

Radarul a continuat să detecteze un aparat de zbor timp de mai multe ore, după ce zborul MH370 a dispărut din ecranele radarelor civile, a spus el.

Avionul s-a îndreptat către Oceanul Indian, în sens opus rutei care ar fi trebuit să o urmeze pentru a ajunge de la Kuala Lumpur la Beijing.

„Se pare că (această persoană) știa foarte bine cum să evite radarele civile. Se pare că le-a studiat foarte îndeaproape”, a adăugat oficialul militar.

Circumstanțele dispariției avionului companiei Malaysia Airlines, care avea 239 de persoane la bord, rămân învăluite în mister.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro