Avortul, o decizie grea care se ia prea usor!

Apropo.ro / 02.04.2009, 16:30
Potrivit unui raport UE, la romani, in fiecare an, o adolescenta din 50 ramane gravida si apeleaza la avort.

Potrivit unui raport UE, citat de majesty.ro, la romani, in fiecare an, o adolescenta din 50 ramane gravida si apeleaza la o intrerupere de sarcina, iar una din 23 naste.

Aceste date ne plaseaza pe locul 2 in Uniune la nasteri la copile, dupa Marea Britanie, si pe 3 la avorturi, dupa aceeasi Mare Britanie si Franta.

Vorbim astfel despre 23.000 de fete romance care aduc, anual, pe lume bebelusi si 17.000 care scapa de ei.

In urma chestionarelor distribuite prin licee de clinicaprovita.ro, s-a realizat ca in cazul unei sarcini nedorite, cei mai multi adolescenti recomanda avortul, fara a avea vreo idee asupra implicatiilor pe care acesta le are.

"Avortul afecteaza nu numai femeile, ci si adolescentele. Numarul adolescentelor care fac avort creste an de an, varsta avortului si a debutului vietii sexuale scade, iar numarul cazurilor de boli cu transmitere sexuala la adolescenti creste alarmant. Din pacate, toate aceste situatii, sunt ignorate de reprezentantii Ministerului Sanatatii" se arata intr-un raport realizat de douazeci si doua de organizatii civice pro-vita.

Ce este avortul

Avortul reprezinta intreruperea prematura a sarcinii.

Avortul spontan se defineste si ca intrerupere accidentala a sarcinii inainte ca fatul sa poata supravietui in afara organismului matern.

Cand sunt luate intentionat masuri de intrerupere a sarcinii, medicamentoase sau chirurgicale, este vorba de avort terapeutic sau avort produs/indus.

Avortul ilegal este avortul realizat de personal fara pregatire medicala corespunzatoare si prezinta un risc mult mai mare de complicatii decat cel realizat de personal calificat.

Metodele de avort

Majoritatea femeilor cred ca pana in luna a treia copilul nu este inca format si ca in uter exista doar un ghem de celule.

Fals! Viata incepe in momentul conceptiei.

Chiar daca avortul nu este cea mai buna solutie, decizia de a apela sau nu la acesta este una personala. Daca se ajunge aici, trebuie intrebat doctorul despre procedura medicala sau emotionala implicata.

Avortul este practicat in cazul unei sarcini mai mari de 3 saptamani si mai mici de 12 sap­ta­mani.

Cele doua categorii principale de metode de avort sunt: metodele chirurgicale (in care produsul de conceptie este indepartat prin aspiratie cu vid si/sau indepartare mecanica – chiuretaj) si metodele medicamentoase (in care avortul este indus farmacologic).

Indiferent de metoda folosita, chirurgicala sau medicamentoasa, dupa avort se impun controale regulate la specialistul ginecolog si planning familial.

Simptomele pe care cele mai multe femei le au dupa un avort sunt:

-sangerari sau scurgeri in primele trei saptamani
-crampe in primele 2 saptamani, unele femei au crampe asemanatoare celor din timpul menstruatiei timp de 6 saptamani.
-reactii emotionale in primele 2 – 3 saptamani

Un numar mare de avorturi poate influenta negativ capacitatea unei femei de a ramane insarcinata.

Citeste si : "Anticonceptionalele, pro si contra!"

Iata ce spun cele care au facu avort:

"Acum spun si eu cu regret ca am facut avort…mi-a fost asa de frica de reactia parintilor mei si nu am indraznit sa le spun ca am ramas insarcinata!… De cand am facut lucrul asta ingrozitor nu am vorbit cu nimeni!… Regret mult ca am renuntat la un copil…. e o viata totusi… inainte sa raman insarcinata nu aveam nimic cu fetele care decurgeau la avort… le spuneam asta e viata si daca trebuie sa faceti asa ceva faceti-o!… acum ca am facut-o si eu… nu mai gandesc asa… e greu sa tii in tine atatea… sa nu faceti avort niciodata… o sa regretati mai tarziu asa de mult si o sa va ganditi tot timpul la bebe… sfatul meu e sa infruntati orice, si parintii si prietenul, orice… numai sa nu renuntati la viata care e in voi!"

"Vreau sa zic ca ieri… adica cu o saptamana inainte de craciun am aflat ca am 2 luni si o saptamana de sarcina….. sincer am fost socata, desi cand vorbeam despre asta spuneam ca imi doresc foarte mult. Sunt foarte speriata si mai ales ca mai am jumatate de an si bacul ca sa termin scoala, dar am avut unele probleme si daca fac avort s-ar putea sa nu mai pot face copii, iar sa omor viata asta din mine care nu are nici o vina nu ma lasa sufletul si mai sunt 2 saptamani pana la revelion, adica ziua mea de nastere… nu stiu… mi-e foarte frica!"

"Nu este nimic mai dureros pentru o femeie sa fac un avort… sa stii ca sange din sangele tau si carne din carnea ta este eliminata cu asa cruzime."

Citeste si: "Contraceptia feminina – de ieri, de azi, de maine"

Daca pana acum am facut referire la partea medicala a problemei, din punct de vedere moral, biserica ortodoxa considera avortul cel mai mare pacat pe care-l poate savarsi un om.

TU CUM TE PROTEJEZI CA SA NU RAMAI INSARCINATA? COMENTEAZA AICI!

 

Sursa: majesty.ro, avort.ro, estradamaramuresana.ro, topsanatate.ro

Foto: bibleetnombres.online.fr

 

Â