Awake invită fanii metalului feminin românesc la „GIRLS 4 METAL”

Apropo.ro / 10.01.2015, 05:30
Awake invită fanii metalului feminin românesc la
Pe data de 22 ianuarie 2015, în Club Colectiv din Bucureşti, are loc unul dintre cele mai importante evenimente dedicate metalului feminin românesc.

Este vorba despre show-ul „GIRLS 4 METAL” , care va prezenţa publicului una dintre fetele mai puţin văzute ale industriei muzicale autohtone – lumea female fronted metal!

Pe scenă vor urca Aura, Awake şi StoneLight , trei dintre cele mai interesante nume, reprezentative pentru acest gen.

Bucureştenii de la Awake , renumiţi pentru modul unic în care interpretează piesele celebrei formaţii Dream Theater, au dorit să le transmită fanilor un mesaj special şi, prin acesta, să îi invite la GIRLS 4 METAL , pentru că aceştia să îşi arate sprijinul pentru scena de metal feminin românesc.

Urmăriţi videoclipul mai jos:


„GIRLS 4 METAL” este o iniţiativă care susţine metalul feminin autohton şi încurajează dezvoltarea acestui gen, abordat destul de timid la noi. Primele trei formaţii confirmate sunt Aura, StoneLight şi Awake, care vor urca pe scenă din Colectiv alături de alte nume importante ale scenei locale. Fără prezente artistice feminine, lumea rockului şi a metalului nu este completă!

Trupa Aura este o exponentă a mişcării „female fronted metal” româneşti şi are la activ foarte multe succese. Genul predilect al trupei este un mix între hard rock, heavy metal şi alternative. Pe data de 28 octombrie 2014, Aura a lansat materialul de debut „The Rock Chick”.

VEZI AICI MESAJUL TRUPEI AURA, PENTRU FANII METALULUI FEMININ ROMÂNESC!

Mai mult decât atât, trupa a câştigat prima ediţie a „Black Sea Battle of the Bands” de la Kavarna Rock Festival. Prestaţia de la „GIRLS 4 METAL” reprezintă prima din anul 2015, aşa că va fi, cu siguranţă, una specială.

Trupa Awake va aduce pe scenă frumuseţea complexă a pieselor Dream Theater! Tribute-band-ul o are ca solista pe Sabina Abrudian , o voce feminină excepţională, care s-a remarcat prin forţa şi sensibilitate.

Restul componenţilor trupei sunt nume importante ale rockului românesc. Cristi Gram (chitara) mai activează în trupe că Pasărea Rock şi a făcut parte din Phoenix, Sergiu „Sixfingers” Mitrofan (clape, backing vocals) prestează alături de byron, Alex Musat (tobe) colaborează cu Addiction şi Ouţ of Signal iar Vlady Sateanu (bas) este cunoscut pentru munca sa alături de grupuri că Trupa Toturi şi Sarmalele Reci.

StoneLight este o formaţie tânără de heavy metal melodic, având-o ca „maestră de ceremonii” pe Vanda Resty e, solistă şi multi-instrumentistă, al cărei timbru vocal se remarcă încă de la început prin forţa şi expresivitate.

VEZI AICI MESAJUL TRUPEI STONELIGHT PENTRU FANII METALULUI FEMININ ROMÂNESC!

În momentul de faţă, StoneLight reprezintă o formaţie de căpătâi a segmentului „female fronted metal” şi promite să se dezvolte foarte mult în viitor. Trupa este nominalizată la categoria „Best Romanian Metal Newcomer” din cadrul Maximum Rock Awards.

BILETE

Biletul la spectacol va costa 15 lei şi va fi disponibil doar în ziua evenimentului, de la intrarea în Club Colectiv.