Awake se alătură line-up-ului evenimentului „Girls 4 Metal”

De: Nicoleta Nicolae / 31.12.2014, 05:30
Awake se alătură line-up-ului evenimentului
Pentru a sărbători cum se cuvine faptul că metalul românesc se îmbogăţeşte pe zi ce trece cu artiste, Promusic Events şi Maximum Rock au creat evenimentul "Girls 4 Metal". Fără prezente artistice feminine, lumea rockului şi a metalului nu este completă!

Line-upului iniţial format din Aura şi Stonelight i se adăugă formaţia  AWAKE , care va aduce pe scenă frumuseţea complexă a pieselor Dream Theater! Tribute-band-ul o are ca solistă pe Sabina Abrudian, o voce feminină excepţională, care s-a remarcat prin forţă şi sensibilitate.

Restul componenţilor trupei sunt nume importante ale rock-ului românesc.  Cristi Gram  (chitara) mai activează în trupe că Pasărea Rock şi a făcut parte din Phoenix, Sergiu „Sixfingers” Mitrofan  (clape, backing vocals) prestează alături de byron,  Alex Musat  (tobe) colaborează cu Addiction şi Out of Signal, iar Vlady Săteanu  (bas) este cunoscut pentru munca sa alături de grupuri că Trupa Toturi şi Sarmalele Reci.

Awake: https://www.youtube.com/watch?v=eMCzPi8Ie0o
 
Acesta va fi un show periodic care va aduce în atenţia publicului cele mai interesante trupe de metal, care au la voce – şi nu numai – reprezentante ale sexului frumos. O ediţie pilot va avea loc pe data de 22 ianuarie 2014, în Club Colectiv din Bucureşti.

„GIRLS 4 METAL”  este o iniţiativă care susţine metalul feminin autohton şi încurajează dezvoltarea acestui gen, abordat destul de timid la noi. Primele două formaţii confirmate sunt  Aura şi StoneLight, care vor urca pe scenă din  Colectiv alături de alte nume importante ale scenei locale.

Aura  este exponenta a mişcării  „female fronted metal”  româneşti şi are la activ foarte multe succese. Genul predilect al trupei este un mix între hard rock, heavy metal şi alternative. Pe data de 28 octombrie 2014, Aura a lansat materialul de debut  „The Rock Chick”.

Aura: https://www.youtube.com/watch?v=c0bLJO6_LUY
 
Mai mult decât atât, trupa a câştigat prima ediţie a  „Black Şea Battle of the Bands”  de la  Kavarna Rock Festival. Prestaţia de la  „GIRLS 4 METAL”  reprezintă prima din anul 2015, aşa că va fi, cu siguranţă, una specială.

StoneLight  este o formaţie tânără de heavy metal melodic, având-o ca „maestră de ceremonii” pe Vanda Resty e, solistă şi multi-instrumentistă, al cărei timbru vocal se remarcă încă de la început prin forţa şi expresivitate. În momentul de faţă, StoneLight  reprezintă o formaţie de căpătâi a segmentului „female fronted metal” şi promite să se dezvolte foarte mult în viitor.

StoneLight  este nominalizată la categoria  „Best Romanian Metal Newcomer”  din cadrul  Maximum Rock Awards
 
StoneLight: https://www.youtube.com/watch?v=M7L7DIMsJEA

Biletul la spectacol va costa 15 lei şi va fi disponibil doar în ziua evenimentului, de la intrarea în Club Colectiv.