Aylin Cadîr lansează o interpretare modernă a celebrei piese „Fericirea”

Apropo.ro / 24.02.2015, 12:08
Aylin Cadîr lansează o interpretare modernă a celebrei piese „Fericirea”
De Dragobete, Aylin Cadîr le dăruieşte românilor o piesă nouă, „Fericirea”, interpretată alături de trupa sa, Aylin & The Lucky Charms.

O versiune modernă a mult iubitei romanţe româneşti, „Fericirea are chipul tău”, piesa se bucură şi de un videoclip special, filmat în Turcia.

Interpretată în stilul caracteristic trupei Aylin & The Lucky Charms, piesa „Fericirea” aduce influenţe orientale subtile, ceea ce îi conferă un sound aparte. Originile turceşti ale lui Aylin au adus o contribuţie importantă în realizarea piesei „Fericirea”, artista împrumutând sunete reprezentative din cultura orientală pentru această piesă. În acelaşi timp, noua versiune a romanţei are un ritm lent, care aduce un plus de romantism şi muzicalitate. Totuşi, Aylin & The Lucky Charms au păstrat versurile de dragoste, pline de sensibilitate, ale compoziţiei originale.

În ceea ce priveşte videoclipul piesei „Fericirea”, artista a ales ca acesta să fie filmat în Turcia, ţara care i-a inspirat pentru reinterpretarea piesei. Acesta surprinde câteva dintre locaţiile reprezentative ale Istambulului, aducând în prim plan culoarea şi diversitatea acestei ţări.

„Romanţele au fost mereu o sursă de inspiraţie pentru mine şi colegii mei de trupă. Suntem norocoşi să  avem o asemenea moştenire culturală şi, prin acest proiect, am dorit să readucem în atenţia românilor această piesă de valoare. Suntem foarte mândri de aranjamentul nostru instrumental al piesei şi influenţa orientală, în stilul kletzmer, ni se pare că aduce un plus de valoare compoziţiei. Sper că va fi  pe placul publicului de toate vârstele”a declarat Aylin Cadîr, lead vocal Aylin & The Lucky Charms.

Videoclipul piesei „Fericirea” este primul pe care Aylin & The Lucky Charms îl lansează în 2015. Mai multe informaţii despre Aylin Cadîr şi proiectele trupei Aylin & The Lucky Charms puteţi găsi pe pagina oficială de Facebook a artistei, www.facebook.com/AylinCadirOfficial sau pe contul său de YouTube, www.youtube.com/user/aylincadirofficial1.

Despre Aylin Cadîr

Aylin Cadîr este o cunoscută cântăreaţă şi actriţă din România, care s-a lansat pe piaţa muzicală în anul 2008. Artista este una dintre puţinele cântăreţe din ţara noastră care abordează stilul muzical jazz, ea lansând primul său album de pop-jazz, intitulat „Cloud”, în anul 2013. Tot în 2013, Aylin a format şi propria sa trupă de instrumentişti, The Lucky Charms.

Un an mai târziu, în 2014, trupa a fost selectată printre finaliştii competiţiei internaţionale Unsigned Only Music Competition cu piesa „Chemistry”, dintr-un total de peste 8000 de piese înscrise. Albumul „Cloud” a fost extrem de apreciat, atât de către publicul din România, cât şi de către cei din afara graniţelor, piesele artistei regăsindu-se în playlist-urile unor radiouri renumite din Germania şi Turcia.

Mai multe informaţii despre Aylin Cadîr puteţi găsi pe site-ul oficial al artistei, www.aylincadir.ro, sau pe pagina de Facebook, www.facebook.com/AylinCadirOfficial.