Azi e Ziua Mondială a Zâmbetului!

De: Gabriela Voicu / 05.10.2012, 12:00
Azi e Ziua Mondială a Zâmbetului!
Ziua Internațională Zâmbetului ("World Smile Day") a fost inițiată de americanul Harvey Ball, creatorul "feței zâmbitoare" - emoticonul "smiley".

Ziua Zâmbetului („World Smile Day”) a fost inițiată de americanul Harvey Ball, creatorul „feței zâmbitoare”, în 1963, și se sărbătorește în lumea întreaga, în prima vineri a lunii octombrie.

Imaginea creată de Harvey Ball a devenit simbolul cel mai ușor de recunoscut pe planetă, asociat stărilor de fericire și voie bună.

Preocupat de supra-comercializarea simbolului său și de modul în care sensul original al acestuia risca să se piardă, Harvey Ball a lansat ideea de a dedica o zi zâmbetului.

Organizată pentru prima dată în 1999, în orașul natal al lui Smiley din Worcester, această zi a devenit, în anii următori, cunoscută în întreaga lume.

Smile icon

Fundația Harvey Ball World Smile, creată după decesul lui Harvey din 2001, a devenit sponsorul oficial al Zilei Mondiale a Zâmbetului.

Această zi este sărbătorită în diverse orașe din Europa, Asia, America de Nord și America de Sud, manifestările incluzând spectacole cu clovni, picturi pe față, prezentări de povești, teatru de păpuși și concursuri de baloane.

În calendarul anual mai există o zi dedicată râsului, celebrată în prima duminică a lunii mai, în mai multe zone din lume.