Azi incepe sesiunea de toamna a bacalaureatului

De: MediafaxFoto / 22.08.2011, 09:12
Azi incepe sesiunea de toamna a bacalaureatului
La a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an s-au inscris 109.595 de candidati, repartizati in 295 de centre de examinare.

Examenul incepe azi cu probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana (22-23 august) si limba materna (22-24 august). Candidatii care s-au inscris pentru evaluarea competentelor lingvistice de comunicare intr-o limba de circulatie internationala vor sustine proba in perioada 23-24 august, iar in 25-26 august este progamata evaluarea competentelor digitale.

Bacalaureatul continua in 29 august cu probele scrise, prima fiind cea de limba si literatura romana. In 30 august va fi sustinuta proba scrisa la limba si literatura materna, in 31 august proba obligatorie a profilului, examenul urmand sa se incheie in 2 septembrie, cu proba la alegere a profilului sau specializarii.

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat din a doua sesiune vor fi afisate in 4 septembrie si tot in aceeasi zi vor putea fi depuse eventualele contestatii, ce vor fi rezolvate in 5-6 septembrie.

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat din sesiunea de toamna vor fi afisate in 7 septembrie.

Candidatii nu pot intra in salile de examen cu manuale, dictionare, notite si insemnari care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor si nici cu telefoane mobile sau orice alt mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Cei care vor intra in examen cu astfel de materiale vor fi eliminati, indiferent daca le-au folosit sau nu.

Potrivit ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, subiectele de la a doua sesiune a bacalaureatului vor avea acelasi grad de dificultate ca cele din iunie-iulie. Ministrul a adaugat ca si in aceasta sesiune va fi toleranta zero fata de frauda si vor lua examenul doar cei care s-au pregatit.